Русија одобрила лијек Коронавир за лијечење од ковида-19

08.07.2020. 20:58
0
ИЗВОР: Tanjug

Русија је одобрила нови антивирусни лијек Коронавир за лијечење пацијената од ковида-19, саопштио је данас његов произвођач "R-Pharm".

Он је навео да је клиничко испитивање које је укључивало благе или случајеве са средњим симптомима, показало да је лијек веома ефикасан у инхибирању репликације корона вируса, пренео је Ројтерс.

Коронавир је један од првих лијекова у Русији и у свијету који се не бори против компликација изазваних САРС-КоВ-2, већ се бори против самог вируса, наводи се у саопштењу ове компаније.

Како је наведено у клиничкој студији, постоји побољшање код 55 одсто амбулантних случајева седмог дана лијечења Коронавиром, у односу на 20 одсто лијечених стандардном етиотропном терапијом, што значи да се лијечи узорак, а не симптоми.

"R-Pharm" је навео да постоји значајна разлика током 14 дана.

До петог дана, третманом је елиминисан коронавирус код 77,5 одсто пацијената који су узимали лијек, саопштио је "R-Pharm".

Коментари 0
Повезане вијести
Здравље из природе: Бијели лук помаже код уринарних инфекција Здравље из природе: Бијели лук помаже код уринарних инфекција
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Лијек за дјецу лептире стигао у Србију, двоје данас започиње лијечење Лијек за дјецу лептире стигао у Србију, двоје данас започиње лијечење
Најчитаније
  • Ухапшен Сокочанин због сумње да је бацио бомбу у двориште куће
    22h 7m
    4
  • Сокочани ухапшени због сумње да су намјеравали полицајцима запалити возила
    20h 28m
    1
  • Центар за здраво старење “Актива” у Источној Илиџи прославио три године рада
    22h 45m
    1
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    44m
    0
  • Подржимо представнице Источног Новог Сарајева на "Ритму Европе"
    16h 39m
    0