Руска застава се вијори у Авдејевки

17.02.2024. 19:22
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Украјинска војни Телеграм канал „ДипСтејт“ наводи да руске снаге контролишу скоро цијелу Авдејевку.

„ДипСтејт“ је објавио ажурирану мапу Авдејевке на основу које се може закључити да руске снаге већ контролишу скоро цијели град сем неколико вишеспратница у округу Химки, на западу, и већег дијела коксаре на сјеверу града.

На појединим каналима, међутим, појавили су се у међувремену снимци на којима се види како руске снаге подижу заставу у Химкију и на коксари.

- Непријатељски неосвојиви бастион је пао! Наши борци истакли су руску заставу на коксару Авдејевски! 114. бригада 1. армијског корпуса истакла је руску заставу у сјевероисточном дијелу коксаре чиме је окончана битка за „неосвојиву тврђаву“ непријатеља - наводи руски војни канал „Операција З“.

Тренутно, према наводима украјинског портала „Страна“, није јасно само куда сада одлазе Оружане снаге Украјине које су добиле наређење да напусте град.

„Страна“ наводи да је једна могућност да формирају линију одбране од коксаре која се налази на сјеверу града до села Ласточкино.

Међутим, наводи се још да је та хипотетичка линија већ угрожена на боковима пошто су руске трупе напредовале сјеверно и јужно на том правцу. Могуће је да се позиције повлачења помјере и даље на запад, али до сада са украјинске стране нису добијене никакве информације.

Оружане снаге Украјине, подсјетимо, добиле су наређење да се повуку из Авдејевке која се налазила у окружењу руских снага.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
 • Жену и дијете напали у Сарајеву због мајице са обиљежјем "Црвене звезде"
  10h 16m
  37
 • Годишњица убиства Зорице Дивчић
  13h 12m
  1
 • "Вукови са Дрине" - најелитнија јединица Војске Републике Српске
  13h 40m
  14
 • Изнуда у Источном Новом Сарајеву, лице оштећено за 350 КМ
  11h 56m
  0
 • Промовисани доктори наука Универзитета у Источном Сарајеву
  6h 48m
  0