Ruska zastava se vijori u Avdejevki

17.02.2024. 19:22
0
IZVOR: glassrpske.com

Ukrajinska vojni Telegram kanal „DipStejt“ navodi da ruske snage kontrolišu skoro cijelu Avdejevku.

„DipStejt“ je objavio ažuriranu mapu Avdejevke na osnovu koje se može zaključiti da ruske snage već kontrolišu skoro cijeli grad sem nekoliko višespratnica u okrugu Himki, na zapadu, i većeg dijela koksare na sjeveru grada.

Na pojedinim kanalima, međutim, pojavili su se u međuvremenu snimci na kojima se vidi kako ruske snage podižu zastavu u Himkiju i na koksari.

- Neprijateljski neosvojivi bastion je pao! Naši borci istakli su rusku zastavu na koksaru Avdejevski! 114. brigada 1. armijskog korpusa istakla je rusku zastavu u sjeveroistočnom dijelu koksare čime je okončana bitka za „neosvojivu tvrđavu“ neprijatelja - navodi ruski vojni kanal „Operacija Z“.

Trenutno, prema navodima ukrajinskog portala „Strana“, nije jasno samo kuda sada odlaze Oružane snage Ukrajine koje su dobile naređenje da napuste grad.

„Strana“ navodi da je jedna mogućnost da formiraju liniju odbrane od koksare koja se nalazi na sjeveru grada do sela Lastočkino.

Međutim, navodi se još da je ta hipotetička linija već ugrožena na bokovima pošto su ruske trupe napredovale sjeverno i južno na tom pravcu. Moguće je da se pozicije povlačenja pomjere i dalje na zapad, ali do sada sa ukrajinske strane nisu dobijene nikakve informacije.

Oružane snage Ukrajine, podsjetimo, dobile su naređenje da se povuku iz Avdejevke koja se nalazila u okruženju ruskih snaga.

Komentari 0
Povezane vijesti
Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus Putin dodijelio orden tinejdžerima koji su spasavali ljude tokom napada na Krokus
Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    2h 37m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    2h 1m
    0
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    22h 54m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    16h 45m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    1h 55m
    0