Руски и бјелоруски спортисти не могу на параду у Паризу

19.03.2024. 19:45
0
ИЗВОР: srna.rs

Руским и бјелоруским спортистима неће бити дозвољено да учествују у традиционалној паради на церемонији отварања Олимпијских игара у Паризу, саопштио је Међународни олимпијски комитет /МОК/.

На церемонији отварања 26. јула, хиљаде спортиста ће пловити у чамцима низ ријеку Сену неколико километара према Ајфеловом торњу.

МОК је саопштио да ће спортисти из Русије и Бјелорусије, којима је одобрено да се такмиче на Олимпијским играма као неутрални, имати прилику само да "искусе догађај" - вјероватно посматрајући дешавања из близине, пренио је АП.

МОК је утврдио процедуру провјере према којој руски и бјелоруски спортисти добијају неутрални статус, са захтјевима који укључују да не смију јавно да подржавају специјалну војну операцију у Украјини, нити да буду повезани са војним или државним безбједносним агенцијама.

МОК је саопштио да очекује да се за Игре у Паризу квалификује 36 неутралних спортиста са руским пасошима и 22 са бјелоруским пасошима.

Одлука о томе да ли ће тим спортистима бити дозвољено да учествују на церемонији затварања 11. августа биће донесена "касније", наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    14h 13m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    15h 28m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    21h 19m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    19h 46m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    21h 38m
    0