Руски и бјелоруски спортисти не могу на параду у Паризу

19.03.2024. 19:45
0
ИЗВОР: srna.rs

Руским и бјелоруским спортистима неће бити дозвољено да учествују у традиционалној паради на церемонији отварања Олимпијских игара у Паризу, саопштио је Међународни олимпијски комитет /МОК/.

На церемонији отварања 26. јула, хиљаде спортиста ће пловити у чамцима низ ријеку Сену неколико километара према Ајфеловом торњу.

МОК је саопштио да ће спортисти из Русије и Бјелорусије, којима је одобрено да се такмиче на Олимпијским играма као неутрални, имати прилику само да "искусе догађај" - вјероватно посматрајући дешавања из близине, пренио је АП.

МОК је утврдио процедуру провјере према којој руски и бјелоруски спортисти добијају неутрални статус, са захтјевима који укључују да не смију јавно да подржавају специјалну војну операцију у Украјини, нити да буду повезани са војним или државним безбједносним агенцијама.

МОК је саопштио да очекује да се за Игре у Паризу квалификује 36 неутралних спортиста са руским пасошима и 22 са бјелоруским пасошима.

Одлука о томе да ли ће тим спортистима бити дозвољено да учествују на церемонији затварања 11. августа биће донесена "касније", наводи се у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
 • Слана бајадера
  15h 25m
  0
 • Злочин у Варварину
  15h 0m
  1
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  8h 2m
  1
 • Муфтија Јусуфспахић се расплакао у програму уживо: Србија и српски народ нису геноцидни
  6h 55m
  5
 • Бојан Гуњак и Драгослав Пантић крећу на хуманитарни поход за Магдалену и Хелену
  8h 16m
  0