Руско-украјински преговори почињу ускоро

28.02.2022. 08:43
0
ИЗВОР: rs.sputniknews.com

Украјинска делегација још није стигла на преговоре са Русијом у Белорусију, а руска делегација чека, рекао је Спутњику помоћник предсједника Русије Владимир Медински.

- Управо смо добили информацију да ће стићи за око сат времена, према томе сјешћемо за преговарачки сто у 12.00 (10.00 часова по средњеевропском времену) - рекао је Медински.

Он је додао да се не открива ко чини украјинску делегацију.

- Нисам овлашћен да откривам састав украјинске делегације прије него што сједну за преговарачки сто. Наравно, имамо одговарајуће информације. Ради се о прилично високом нивоу (делегације) - рекао је он.

Према ријечима Мединског, руска делегација није спавала цијелу ноћ уочи преговора са Украјином.

Такође је додао да је мјесто гдје ће се одржати преговори договорено са украјинском страном и да се налази у близини украјинске границе. Истакао је и да је логистика украјинске делегације „веома компликована“, те да се вријеме доласка помјерало неколико пута.

Медински је поручио да је Русија заинтересована да постигне споразум са украјинском делегацијом „што је прије могуће“. Он је додао да споразуми треба да буду у интересу обје стране.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    7h 58m
    6
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    21h 40m
    0
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    21h 8m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    19h 59m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    6h 0m
    0