Руско-украјински преговори почињу ускоро

28.02.2022. 08:43
0
ИЗВОР: rs.sputniknews.com

Украјинска делегација још није стигла на преговоре са Русијом у Белорусију, а руска делегација чека, рекао је Спутњику помоћник предсједника Русије Владимир Медински.

- Управо смо добили информацију да ће стићи за око сат времена, према томе сјешћемо за преговарачки сто у 12.00 (10.00 часова по средњеевропском времену) - рекао је Медински.

Он је додао да се не открива ко чини украјинску делегацију.

- Нисам овлашћен да откривам састав украјинске делегације прије него што сједну за преговарачки сто. Наравно, имамо одговарајуће информације. Ради се о прилично високом нивоу (делегације) - рекао је он.

Према ријечима Мединског, руска делегација није спавала цијелу ноћ уочи преговора са Украјином.

Такође је додао да је мјесто гдје ће се одржати преговори договорено са украјинском страном и да се налази у близини украјинске границе. Истакао је и да је логистика украјинске делегације „веома компликована“, те да се вријеме доласка помјерало неколико пута.

Медински је поручио да је Русија заинтересована да постигне споразум са украјинском делегацијом „што је прије могуће“. Он је додао да споразуми треба да буду у интересу обје стране.

Коментари 0
Повезане вијести
Дивне вијести - Сергеј Ступар идуће седмице одлази на лијечење у Москву Дивне вијести - Сергеј Ступар идуће седмице одлази на лијечење у Москву
У ракетном нападу на Севастопољ погинуле четири особе, рањено 151 У ракетном нападу на Севастопољ погинуле четири особе, рањено 151
Џудисти освјетлали образ на Играма БРИКС-а: Медаљe за Српску посебан осјећај Џудисти освјетлали образ на Играма БРИКС-а: Медаљe за Српску посебан осјећај
Најчитаније
 • Ватрогасци из Источног Сарајева потресном поруком опростили се од младог колеге
  21h 14m
  0
 • Убијене двије особе, једна повријеђена
  9h 43m
  0
 • Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“
  16h 14m
  6
 • Мостарка има рак који је метастазирао, а и супруг јој је тешко болестан: Помозимо јој у лијечењу
  20h 29m
  0
 • Путниче намјерниче, ако пролазиш кроз Улм сврати на српско војничко гробље
  10h 45m
  1