Сабаленка одбранила титулу у Мелбурну

27.01.2024. 19:10
0
ИЗВОР: Танјуг

Бјелоруска тенисерка Арина Сабаленка освојила је данас титулу на Аустралијан опену, пошто је у финалу побиједила Кинескињу Ћинвен Џенг са 2:0 (6:3, 6:2).

Меч је трајао 74. минута.

Бјелорускиња је успела да одбрани титулу, пошто је прошле године у финалу савладала Казахстанку Елену Рибакину са 2:1 (4:6, 6:3, 6:4).

У првом сету Сабаленка је направила рани брејк у другом гему, који је одредио ток сета. У наредном гему је успјела да спаси три везане брејк лопте и тако поведе са 3:0. Осми гем је донио нове шансе Бјелорускињи да одузме сервис Кинескињи али се Џенг добро бранила. Сабаленка је на крају морала да сервира да би освојила први сет.

Сабаленка је питање побједника ријешила у уводним минутима другог сета када је одузела сервис противници у првом гему. У петом гему је поновила агресивност из првог гема и опет дошла до брејка, који јој је трасирао пут до нове гренд слем титуле.

На крају је у посљедњем гему на 40:0 ништа непотребно ушла у нервозу, пропустила три везане меч лопте, потом још двије, али ипак успјешно привела меч крају.

Коментари 0
Повезане вијести
Сабаленка изненадила одлуком послије смрти момка Сабаленка изненадила одлуком послије смрти момка
Аустралија има новог шампиона, Синер великим преокретом до прве гренд слем титуле Аустралија има новог шампиона, Синер великим преокретом до прве гренд слем титуле
Шок у Мелбурну: Синер зауставио Ђоковића у полуфиналу АО Шок у Мелбурну: Синер зауставио Ђоковића у полуфиналу АО
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    17h 48m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    18h 32m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    22h 37m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    22h 41m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    8h 8m
    0