Шаховски турнир слијепих и слабовидних од 11. до 14. септембра

05.09.2019. 10:30
0
ИЗВОР: Срна

Градска организација слијепих и слабовидих Источно Сарајево организоваће од 11. до 14. септембра шаховски турнир у Источном Новом Сарајеву, у оквиру којег је предвиђен пријатељски меч репрезентација Републике Српске и Србије.

Предсједник ове организације Момир Ашоња рекао је Срни да ће шаховски меч репрезентација слијепих и слабовидих Републике Српске и Србије бити одржан у четвртак, 12. септембра, са почетком у 10.00 часова у мотелу -Топаловић- у Источном Новом Сарајеву. 

Он је додао да је истог дана у 15.00 часова свечано отварање 16. Шаховског првенства слијепих и слабовидих Српске, када ће бити одиграно прво коло. 

-У 17.00 часова на 12 плоча предвиђен је пријатељски шаховски меч репрезентација Републике Српске и Србије са најбољим шахистима града Источно Сарајево, а у петак, 13. септембра, биће наставено шаховско првенство-, навео је Ашоња. 

Он је напоменуо да ће пријатељски мечеви, у којима ће учествовати 30 екипа, бити одиграни поводом 17. септембра - Светог Петра Дабробосанског, крсне славе Источног Сарајева. 

Ашоња је додао да под окриљем Градске организације слијепих и слабовидих Источно Сарајево дјелује и Шаховски клуб инвалида -Хендикеп-, који је више пута награђиван. 

-Надам се да ће тако бити и сада, али је најважније од свега да се дружимо, упознајемо људе из других средина и међусобно се повезујемо-, истакао је Ашоња. 

Он је навео да Градска организација слијепих и слабовидих Источно Сарајево има око 150 чланова различите доби, од којих су многи активни и на спортским такмичењима, а посебно запажене резултате постижу на шаховским турнирима. 

Ашоња је, поводом Свјетског дана бијелог штапа - 15. октобра, најавио да ће чланови организације учествовати на поетско-музичкој манифестацији у Фочи и Зворнику. 

Момир Ашоња је 2016. и 2018. године проглашен за најбољег спортисту и спортског радника у категорији инвалида Српске, у организацији -Гласа Српске- и Министарства породице омладине и спорта Републике Српске. 

Исто признање је добио и неколико пута од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

 

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
"Дани тикве“ у Источном Сарајеву 5. и 6. октобра "Дани тикве“ у Источном Сарајеву 5. и 6. октобра
Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове Божовић: Интригантно што тридесет година послије рата неко по Сарајеву поставља тенкове
Ученицама ОШ „Петар Петровић Његош“ друго мјесто на конкурсу поводом 170 година од рођења Михајла Пупина Ученицама ОШ „Петар Петровић Његош“ друго мјесто на конкурсу поводом 170 година од рођења ...
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    6h 24m
    0
  • Слани мафини
    15h 45m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    17h 40m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    15h 34m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    10h 3m
    3