Сахрањен Илија Петковић, фудбалска легенда

02.07.2020. 17:09
0
ИЗВОР: СРНА

Легендарни српски фудбалер, тренер и селектор Илија Петковић сахрањен је у Београду у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу.

Легенду "ОФК Београда" и српског фудбала на вјечни починак испратило је око 200 чланова породице, пријатеља и поштовалаца његовог лика и дјела.

Легендарни Петко сахрањен је са шалом "ОФК Београд", који је био на сандуку, а обиљежја "Романтичара" била су и на његовом крсту, као и на беџу већине људи који су дошли на сахрану.

Петковић је сахрањен уз дирљив говор Божидара Миленковића, још једне легенде "ОФК Београд", који је евоцирао успомене на Илију и многе анегдоте из његовог живота и каријере.

Гроб Илије Петковића налази се поред гробова глумаца Марка Николића, Божидара Стошића, Неде Арнерић и књижевнице Гроздане Олујић.

Велики број навијача "ОФК Београд" дошло је на сахрану своје легенде, а неки од чланова "Плаве уније" носили су крст и слику Илије Петковића током поворке, пренијели су београдски медији.

Представници Фудбалског савеза Србије опростили су се од Петковића, а ту су били предсједник Славиша Кокеза, као и потпредсједници Марко Пантелић и Ненад Бјековић.

Актуелни селектор Србије Љубиша Тумбаковић такође се опростио од Илије Петковића, а на сахрани су били и бивши репрезентативци којима је Петковић био селектор, попут Огњена Коромана и Ненада Јестровића.

Синови Звездана Терзића - Костадин и Никша, такође, су дошли на сахрану, пошто дугогодишњи први човјек "ОФК Београд", а сада генерални директор "Црвене звезде", због вируса корона није у могућности да дође и присуствује опроштају од Петковића, кога је сматрао својим фудбалским оцем.

Легендарни српски фудбалски стручњак Илија Петковић преминуо је у 75. години, у суботу, 27. јуна.

Петковић је посљедњих дана био смјештен у Ургентном центру на Бежанијској коси у Београду, гдје је био на респиратору.

Њему је пукао чир на дванаестопалачном цријеву, због чега је изгубио велику количину крви, а у болници је установљено да је позитиван и на вирус корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас сахрана Петка Чанчара Данас сахрана Петка Чанчара
Сахрањен новинар Горан Маунага Сахрањен новинар Горан Маунага
Сахрана новинара Горана Маунаге сутра на гробљу Доњи Миљевићи Сахрана новинара Горана Маунаге сутра на гробљу Доњи Миљевићи
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 30m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    18h 54m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    14h 23m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    6h 0m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    5h 41m
    0