Сахрањен Илија Петковић, фудбалска легенда

02.07.2020. 17:09
0
ИЗВОР: СРНА

Легендарни српски фудбалер, тренер и селектор Илија Петковић сахрањен је у Београду у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу.

Легенду "ОФК Београда" и српског фудбала на вјечни починак испратило је око 200 чланова породице, пријатеља и поштовалаца његовог лика и дјела.

Легендарни Петко сахрањен је са шалом "ОФК Београд", који је био на сандуку, а обиљежја "Романтичара" била су и на његовом крсту, као и на беџу већине људи који су дошли на сахрану.

Петковић је сахрањен уз дирљив говор Божидара Миленковића, још једне легенде "ОФК Београд", који је евоцирао успомене на Илију и многе анегдоте из његовог живота и каријере.

Гроб Илије Петковића налази се поред гробова глумаца Марка Николића, Божидара Стошића, Неде Арнерић и књижевнице Гроздане Олујић.

Велики број навијача "ОФК Београд" дошло је на сахрану своје легенде, а неки од чланова "Плаве уније" носили су крст и слику Илије Петковића током поворке, пренијели су београдски медији.

Представници Фудбалског савеза Србије опростили су се од Петковића, а ту су били предсједник Славиша Кокеза, као и потпредсједници Марко Пантелић и Ненад Бјековић.

Актуелни селектор Србије Љубиша Тумбаковић такође се опростио од Илије Петковића, а на сахрани су били и бивши репрезентативци којима је Петковић био селектор, попут Огњена Коромана и Ненада Јестровића.

Синови Звездана Терзића - Костадин и Никша, такође, су дошли на сахрану, пошто дугогодишњи први човјек "ОФК Београд", а сада генерални директор "Црвене звезде", због вируса корона није у могућности да дође и присуствује опроштају од Петковића, кога је сматрао својим фудбалским оцем.

Легендарни српски фудбалски стручњак Илија Петковић преминуо је у 75. години, у суботу, 27. јуна.

Петковић је посљедњих дана био смјештен у Ургентном центру на Бежанијској коси у Београду, гдје је био на респиратору.

Њему је пукао чир на дванаестопалачном цријеву, због чега је изгубио велику количину крви, а у болници је установљено да је позитиван и на вирус корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Посљедњи опроштај од Матеја Периша сутра у родном Сплиту Посљедњи опроштај од Матеја Периша сутра у родном Сплиту
Уз тактове "Грбавице" свијет испратио Ивицу Осима Уз тактове "Грбавице" свијет испратио Ивицу Осима
Сахрањена Медлин Олбрајт Сахрањена Медлин Олбрајт
Најчитаније
 • Извучени добитници карата за концерт Драгане Мирковић
  10h 23m
  0
 • Наградна игра: Освојите карте за концерт Драгане Мирковић!
  23h 29m
  1
 • У први разред основне школе у Калиновику уписано пет ђака
  7h 25m
  1
 • Превозници гасе камионе због високих цијена горива
  9h 41m
  0
 • Навијач пао с трибине високе три метра
  6h 38m
  0