Sahranjen Ilija Petković, fudbalska legenda

02.07.2020. 17:09
0
IZVOR: SRNA

Legendarni srpski fudbaler, trener i selektor Ilija Petković sahranjen je u Beogradu u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Legendu "OFK Beograda" i srpskog fudbala na vječni počinak ispratilo je oko 200 članova porodice, prijatelja i poštovalaca njegovog lika i djela.

Legendarni Petko sahranjen je sa šalom "OFK Beograd", koji je bio na sanduku, a obilježja "Romantičara" bila su i na njegovom krstu, kao i na bedžu većine ljudi koji su došli na sahranu.

Petković je sahranjen uz dirljiv govor Božidara Milenkovića, još jedne legende "OFK Beograd", koji je evocirao uspomene na Iliju i mnoge anegdote iz njegovog života i karijere.

Grob Ilije Petkovića nalazi se pored grobova glumaca Marka Nikolića, Božidara Stošića, Nede Arnerić i književnice Grozdane Olujić.

Veliki broj navijača "OFK Beograd" došlo je na sahranu svoje legende, a neki od članova "Plave unije" nosili su krst i sliku Ilije Petkovića tokom povorke, prenijeli su beogradski mediji.

Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije oprostili su se od Petkovića, a tu su bili predsjednik Slaviša Kokeza, kao i potpredsjednici Marko Pantelić i Nenad Bjeković.

Aktuelni selektor Srbije Ljubiša Tumbaković takođe se oprostio od Ilije Petkovića, a na sahrani su bili i bivši reprezentativci kojima je Petković bio selektor, poput Ognjena Koromana i Nenada Jestrovića.

Sinovi Zvezdana Terzića - Kostadin i Nikša, takođe, su došli na sahranu, pošto dugogodišnji prvi čovjek "OFK Beograd", a sada generalni direktor "Crvene zvezde", zbog virusa korona nije u mogućnosti da dođe i prisustvuje oproštaju od Petkovića, koga je smatrao svojim fudbalskim ocem.

Legendarni srpski fudbalski stručnjak Ilija Petković preminuo je u 75. godini, u subotu, 27. juna.

Petković je posljednjih dana bio smješten u Urgentnom centru na Bežanijskoj kosi u Beogradu, gdje je bio na respiratoru.

Njemu je pukao čir na dvanaestopalačnom crijevu, zbog čega je izgubio veliku količinu krvi, a u bolnici je ustanovljeno da je pozitivan i na virus korona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas sahrana Petka Čančara Danas sahrana Petka Čančara
Sahranjen novinar Goran Maunaga Sahranjen novinar Goran Maunaga
Sahrana novinara Gorana Maunage sutra na groblju Donji Miljevići Sahrana novinara Gorana Maunage sutra na groblju Donji Miljevići
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    6h 50m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    21h 4m
    0
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    19h 11m
    0
  • Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
    17h 59m
    0
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    4h 26m
    0