Сахрањен Мићо Мићић

25.12.2020. 16:38
0
ИЗВОР: СРНА

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић сахрањен је данас на гробљу у Пучилама у присуству великог броја грађана.

Опијело је служио умировљени владика Василије, уз саслужење свештенства Епархије зворничко-тузланске.

Осим породице, сахрани су присуствовали бројни Мићићеви сарадници и колеге из Републике Српске, Федерације БиХ и региона, као и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, министар енергетике и рударства Петар Ђокић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић и бројни други званичници Републике Српске.

Опроштајни говор одржао је Предраг Јовић, потпредсједник странке СДС Семберија, који је истакао да је Мићић значио много за Бијељину, која је у протеклих 15 година добила ново лице, развијала се и расла и постала препознатљива у региону.

Јовић је поручио да је Мићић био човјек који је градио и изградио мостове међу људима и кога су у свим земљама региона поштовали и радо дочекивали.

- Данас смо овдје уједињени у великом болу због одласка човјека којег смо неизмјерно вољели и цијенили...Догодило се оно што нико од нас није очекивао, догодило се онда када је Мићо имао још много планова, а требало је и да ужива са својом породицом - рекао је Јовић.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић преминуо је у сриједу, 23. децембра, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци у 64. години од посљедица заразе вирусом корона.

Мићо Мићић рођен је 6. септембра 1956. године у Бијељини, Факултет за физичку културу завршио је 1981. у Сарајеву, до 1996. радио је као професор у Калесији и Бијељини, у чијој је административној служби до 2000. године био начелник Одјељења за борачко-инвалидску и цивилну заштиту.

Од 2000. године био је министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске, а од 2003. министар рада и борачко-инвалидске заштите.

На локалним изборима 2005. године Мићић је изабран за начелника тадашње општине Бијељина и на ту дужност је реизабран 2008, док је четири године касније изабран за првог градоначелника Бијељине, а други мандат је освојио 2016.

Мићић је носилац Ордена Светог Саве првог и другог реда који додјељује Свети архијерејски синод Српске православне цркве.

Био је ожењен, отац је троје дјеце.

Коментари 0
Повезане вијести
Данас сахрана Петка Чанчара Данас сахрана Петка Чанчара
Сахрањен новинар Горан Маунага Сахрањен новинар Горан Маунага
Сахрана новинара Горана Маунаге сутра на гробљу Доњи Миљевићи Сахрана новинара Горана Маунаге сутра на гробљу Доњи Миљевићи
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    23h 17m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    20h 46m
    1
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    15h 0m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    20h 4m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    11h 12m
    0