Sahranjen Mićo Mićić

25.12.2020. 16:38
0
IZVOR: SRNA

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić sahranjen je danas na groblju u Pučilama u prisustvu velikog broja građana.

Opijelo je služio umirovljeni vladika Vasilije, uz sasluženje sveštenstva Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Osim porodice, sahrani su prisustvovali brojni Mićićevi saradnici i kolege iz Republike Srpske, Federacije BiH i regiona, kao i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović i brojni drugi zvaničnici Republike Srpske.

Oproštajni govor održao je Predrag Jović, potpredsjednik stranke SDS Semberija, koji je istakao da je Mićić značio mnogo za Bijeljinu, koja je u proteklih 15 godina dobila novo lice, razvijala se i rasla i postala prepoznatljiva u regionu.

Jović je poručio da je Mićić bio čovjek koji je gradio i izgradio mostove među ljudima i koga su u svim zemljama regiona poštovali i rado dočekivali.

- Danas smo ovdje ujedinjeni u velikom bolu zbog odlaska čovjeka kojeg smo neizmjerno voljeli i cijenili...Dogodilo se ono što niko od nas nije očekivao, dogodilo se onda kada je Mićo imao još mnogo planova, a trebalo je i da uživa sa svojom porodicom - rekao je Jović.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić preminuo je u srijedu, 23. decembra, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci u 64. godini od posljedica zaraze virusom korona.

Mićo Mićić rođen je 6. septembra 1956. godine u Bijeljini, Fakultet za fizičku kulturu završio je 1981. u Sarajevu, do 1996. radio je kao profesor u Kalesiji i Bijeljini, u čijoj je administrativnoj službi do 2000. godine bio načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu.

Od 2000. godine bio je ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, a od 2003. ministar rada i boračko-invalidske zaštite.

Na lokalnim izborima 2005. godine Mićić je izabran za načelnika tadašnje opštine Bijeljina i na tu dužnost je reizabran 2008, dok je četiri godine kasnije izabran za prvog gradonačelnika Bijeljine, a drugi mandat je osvojio 2016.

Mićić je nosilac Ordena Svetog Save prvog i drugog reda koji dodjeljuje Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve.

Bio je oženjen, otac je troje djece.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zašto se ubio Goran Karanović, mladić koji je volio i štitio životinje? Zašto se ubio Goran Karanović, mladić koji je volio i štitio životinje?
Sahranjena kraljica Elizabeta Druga Sahranjena kraljica Elizabeta Druga
Gorbačov sahranjen na moskovskom groblju Gorbačov sahranjen na moskovskom groblju
Najčitanije
 • Preminuo dr Dejan Kafka
  23h 34m
  8
 • Upucan Radoje Zvicer, šef kavačkog klana teško ranjen?
  16h 39m
  0
 • OO SDS Kalinovik: Sprema se velika izborna prevara
  23h 5m
  7
 • Serijski silovatelj Igor Milošević ponovo iza rešetaka
  20h 23m
  0
 • Prije 30 godina formirana legendarna Srpska garda Ilidža (FOTO)
  4h 53m
  0