Сахрањени погинули пилоти

29.09.2020. 18:29
0
ИЗВОР: СРНА

Војни пилоти мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић, који су погинули у паду војног авиона "миг-21" у селу Брасина код Малог Зворника, сахрањени су данас уз војне почасти.

Мајор Крсник је сахрањен на Новом бежанијском гробљу у Београду, а капетан Васиљевић на гробљу у родном селу Доња Борина код Малог Зворника.

Сахрани мајора Крсника, уз чланове породице, родбину, колеге и пријатеље, присуствовали су начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Душко Жарковић, начелник Оперативне управе Генералштаба генерал-мајор Желимир Глишовић и начелник Управе за логистику бригадни генерал Срђан Петковић.

У знак сјећања и вјечне захвалности отаџбине за све што је мајор Крсник учинио за њу застава Србије предата је његовом сину, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Сахрани капетана Васиљевића, поред чланова породице, родбине, колега и пријатеља, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, замјеник начелника Генералштаба генерал-мајор Петар Цветковић, начелник штаба Команде Ратног ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Александар Бјелић и командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Бране Крњајић.

Застава Србије у знак сјећања и вечне захвалности отаџбине за све што је капетан прве класе Васиљевић учинио за њу предата је његовој супрузи.

Пилоти мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић погинули су 25. септембра приликом пада авиона !миг-21" у рејону села Брасина код Малог Зворника, током извођења редовног летачког задатка.

Пилот мајор Дејан Крсник био је командир 4. авијацијског одјељења 101. ловачко-авијацијске ескадриле. Рођен је 28. маја 1971. године у Београду.

У професионалној војној служби био је од 30. јула 1994. године. Био је ожењен и отац једног дјетета.

Пилот капетан прве класе Звонко Васиљевић био је помоћник команданта за обавјештајно-извиђачке послове 101. ловачко-авијацијске ескадриле.

Рођен је 3. октобра 1977. године у Лозници. У професионалној војној служби био је од 29. септембра 2001. године. Био је ожењен и отац двоје дјеце. 

Коментари 0
Повезане вијести
Сахрањене жртве масакра на Цетињу Сахрањене жртве масакра на Цетињу
Сахрањена Маја Врбарац Сахрањена Маја Врбарац
Сахрањена Сузана Рађен Тодорић Сахрањена Сузана Рађен Тодорић
Најчитаније
 • Лишено слободе лице за којим је расписано 13 потрага
  11h 0m
  0
 • Пронађена дрога у Источној Илиџи
  13h 59m
  0
 • Обавјештење о прекидима електричне енергије
  15h 59m
  0
 • Ухапшен малољетник који је претукао радницу Центра за социјални рад
  5h 30m
  0
 • Соларна олуја ће сутра погодити Земљу
  3h 2m
  0