Сахрањени погинули пилоти

29.09.2020. 18:29
0
ИЗВОР: СРНА

Војни пилоти мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић, који су погинули у паду војног авиона "миг-21" у селу Брасина код Малог Зворника, сахрањени су данас уз војне почасти.

Мајор Крсник је сахрањен на Новом бежанијском гробљу у Београду, а капетан Васиљевић на гробљу у родном селу Доња Борина код Малог Зворника.

Сахрани мајора Крсника, уз чланове породице, родбину, колеге и пријатеље, присуствовали су начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Душко Жарковић, начелник Оперативне управе Генералштаба генерал-мајор Желимир Глишовић и начелник Управе за логистику бригадни генерал Срђан Петковић.

У знак сјећања и вјечне захвалности отаџбине за све што је мајор Крсник учинио за њу застава Србије предата је његовом сину, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Сахрани капетана Васиљевића, поред чланова породице, родбине, колега и пријатеља, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, замјеник начелника Генералштаба генерал-мајор Петар Цветковић, начелник штаба Команде Ратног ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Александар Бјелић и командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Бране Крњајић.

Застава Србије у знак сјећања и вечне захвалности отаџбине за све што је капетан прве класе Васиљевић учинио за њу предата је његовој супрузи.

Пилоти мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић погинули су 25. септембра приликом пада авиона !миг-21" у рејону села Брасина код Малог Зворника, током извођења редовног летачког задатка.

Пилот мајор Дејан Крсник био је командир 4. авијацијског одјељења 101. ловачко-авијацијске ескадриле. Рођен је 28. маја 1971. године у Београду.

У професионалној војној служби био је од 30. јула 1994. године. Био је ожењен и отац једног дјетета.

Пилот капетан прве класе Звонко Васиљевић био је помоћник команданта за обавјештајно-извиђачке послове 101. ловачко-авијацијске ескадриле.

Рођен је 3. октобра 1977. године у Лозници. У професионалној војној служби био је од 29. септембра 2001. године. Био је ожењен и отац двоје дјеце. 

Коментари 0
Повезане вијести
Данас сахрана Младена Шеховца Данас сахрана Младена Шеховца
Данас сахрана Мирославу Ћири Блажевићу Данас сахрана Мирославу Ћири Блажевићу
Сахрана Бранка Радана сутра у Тилави Сахрана Бранка Радана сутра у Тилави
Најчитаније
 • Јоргован, љековита биљка која цвјета само три седмице у години
  22h 41m
  2
 • Добрица Ерић - пјесник, прозаиста и драмски писац
  11h 26m
  1
 • Завршена прича о укидању акциза и смањењу ПДВ-а
  23h 8m
  0
 • Урош Петровић са основцима из Хан Пијеска и Власенице (ФОТО)
  23h 34m
  0
 • Састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева (ВИДЕО)
  2h 47m
  0