Само 13 Срба изашло на изборе на сјеверу КиМ

23.04.2023. 21:26
0
ИЗВОР: nezavisne.com

На изборе у четири општине на сјеверу Косова данас је изашло 1.566 Албанаца и 13 лица српске националности, изјавио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић.

- Аљбин Курти и сви они који су месецима позивали на изборе са намером да окупирају север доживели су фијаско, а прави победник је српски народ који је у потпуности бојкотовао ове изборе. То је пораз и оног дела међународне заједнице који је подржао Куртија у организовању гласања - рекао је Петковић на конференцији у Београду.

Он је истакао да су покушавали свим средствима да натјерају српски народ да изађе на изборе који су били антидемократски, одржани у контејнерима, и које је чувала Косовска полиција са дугим цијевима, те да тим изборним процесом окупирају цијели сјевер Косова.

- Излазност је била свега 3,47 одсто - нагласио је Петковић, преноси Срна.

Петковић је прецизирао да су на сјеверу Косовске Митровице гласале двије особе српске националности, у Лепосавићу седам, у Звечану четири, а ниједна у Зубином Потоку.

Он је указао да је укупан број уписаних бирача 45.095, за 1.000 више него на претходним изборима и навео да је на овим изборима гласало 449 Албанаца мање него на претходним.

Петковић је рекао да то показује да су и они бојкотовали ове изборе.

- Без српског народа, без Београда, немогућа је нормализација свих односа, уз поштовање свих претходних договора - рекао је Петковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    3h 55m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 39m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    18h 52m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    15h 6m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    19h 58m
    0