Самохрана мајка са шесторо дјеце живи у неусловној кући и у мраку

19.01.2021. 11:25
0
ИЗВОР: Катера

Самохрана мајка Адриана Шкорић (44) из Власенице има седморо дјеце, од којих шесторо живи са њом, а петоро њих ова жена школује, без икаквих новчаних примања и у кући, коју су добили као донацију прије 12 година и од које немају никакво рјешење, јер је у питању спор са земљиштем на којем се кућа налази. Седмо дијете, најстарија кћерка, се удала и не живи више са њима.

Адриана се обратила порталу Катера у жељи да обезбиједи својој дјеци нормалне услове за живот, те додала да њена дјеца већ сад имају и одређене здравствене проблеме због тога што они седам година живе у мраку, без струје.

- Дуг и казне за самоприкључивање је велики, око 4.500 КМ и ми то никад нећемо моћи да платимо. Обраћала сам се разним установама, општини Власеница и другима, али остала су само пуста обећања. Покушали смо да сат ставимо на сина, али ни то није могуће, јер је кућа у спору због земљишта и чекамо рјешење, али ни од тога нема ништа. Дјеца уче у мраку, кћерка и син од четири и седам година не знају ни шта је цртани, ни шта је струја - каже Адриана.

Она додаје да се троје њене дјеце разбољело и да су добили страбизам (шкиљење, разроокост, бјежање очију прим.аут.) и један дјечак нагло сљепило, гдје сада носи диоптрију од минус 10.

- Сви су рођени здрави и доказано да су због живота у мраку добили болест очију и сада би требало да оду на операцију у Бањалуку, али ми не смијемо, јер послије операције требају бити у просторији са позадинским свјетлом - каже Адриана.

Слика

Кућа у којој станују/фото: Адриана Шкорић

Велики проблем представља јој и то што, када се одржава "онлајн" настава, њена дјеца морају да иду у друге куће и тако прате наставу, те да су они упркос великим проблемима и потешкоћама у животу, добри ђаци и дјеца за примјер.

- Принуђена сам да овако тражим помоћ људи, да ми помогну да прикључим струју, јер не могу више да гледам своју дјецу да пате и желим да моја дјеца живе као и сва остала - додаје она.

Адриана Шкорић - Мирковић живи у Власеници на адреси Драшка Настића бб, Брегови са дјецом која су 2002, 2003, 2004, 2007, 2013. и 2016. годиште. 

Ако желите и можете помоћи Шкорићима, можете контактирати Адриану на број телефона: 065 584 810.

Жиро рачун ове породице је: 5554000050621014 на име Раденко Мирковић. 

Коментари 0
Повезане вијести
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Грађани траже помоћ због змија Грађани траже помоћ због змија
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 7m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    7h 31m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    5h 46m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    22h 15m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    7h 25m
    0