Samohrana majka sa šestoro djece živi u neuslovnoj kući i u mraku

19.01.2021. 11:25
0
IZVOR: Katera

Samohrana majka Adriana Škorić (44) iz Vlasenice ima sedmoro djece, od kojih šestoro živi sa njom, a petoro njih ova žena školuje, bez ikakvih novčanih primanja i u kući, koju su dobili kao donaciju prije 12 godina i od koje nemaju nikakvo rješenje, jer je u pitanju spor sa zemljištem na kojem se kuća nalazi. Sedmo dijete, najstarija kćerka, se udala i ne živi više sa njima.

Adriana se obratila portalu Katera u želji da obezbijedi svojoj djeci normalne uslove za život, te dodala da njena djeca već sad imaju i određene zdravstvene probleme zbog toga što oni sedam godina žive u mraku, bez struje.

- Dug i kazne za samopriključivanje je veliki, oko 4.500 KM i mi to nikad nećemo moći da platimo. Obraćala sam se raznim ustanovama, opštini Vlasenica i drugima, ali ostala su samo pusta obećanja. Pokušali smo da sat stavimo na sina, ali ni to nije moguće, jer je kuća u sporu zbog zemljišta i čekamo rješenje, ali ni od toga nema ništa. Djeca uče u mraku, kćerka i sin od četiri i sedam godina ne znaju ni šta je crtani, ni šta je struja - kaže Adriana.

Ona dodaje da se troje njene djece razboljelo i da su dobili strabizam (škiljenje, razrookost, bježanje očiju prim.aut.) i jedan dječak naglo sljepilo, gdje sada nosi dioptriju od minus 10.

- Svi su rođeni zdravi i dokazano da su zbog života u mraku dobili bolest očiju i sada bi trebalo da odu na operaciju u Banjaluku, ali mi ne smijemo, jer poslije operacije trebaju biti u prostoriji sa pozadinskim svjetlom - kaže Adriana.

Slika

Kuća u kojoj stanuju/foto: Adriana Škorić

Veliki problem predstavlja joj i to što, kada se održava "onlajn" nastava, njena djeca moraju da idu u druge kuće i tako prate nastavu, te da su oni uprkos velikim problemima i poteškoćama u životu, dobri đaci i djeca za primjer.

- Prinuđena sam da ovako tražim pomoć ljudi, da mi pomognu da priključim struju, jer ne mogu više da gledam svoju djecu da pate i želim da moja djeca žive kao i sva ostala - dodaje ona.

Adriana Škorić - Mirković živi u Vlasenici na adresi Draška Nastića bb, Bregovi sa djecom koja su 2002, 2003, 2004, 2007, 2013. i 2016. godište. 

Ako želite i možete pomoći Škorićima, možete kontaktirati Adrianu na broj telefona: 065 584 810.

Žiro račun ove porodice je: 5554000050621014 na ime Radenko Mirković. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (FOTO) Vlaseničke osnovke nastavile tradiciju – furiozno do titule najboljih košarkašica Srpske (F...
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    20h 4m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    20h 11m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    16h 53m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    11h 31m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    12h 3m
    0