Саопштење ЈУ Студентског дома "Фоча"

07.09.2022. 12:55
3
ИЗВОР: katera.news

Поводом јучерашњег објављивања текста у рубрици „Писма читалаца“, у којем су студенти  смјештени у Јавну установу Студентски дом "Фоча" изнијели своје незадовољство неадекватном храном у студентској мензи, огласили су се и из ове установе.

Саопштење ЈУ Студенстског дома „Фоча“ преносимо у цјелости.

Поводом објављеног текста, односно „писма“ незадовољне станарке Студенстског дома у Фочи на вашем порталу 6. 9. 2022. године, а којим се наноси штета угледу ове установе, имамо обавезу да се огласимо овим саопштењем.

Што се тиче исхране, потпуно су неистините тврдње незадовољне читатељке вашег портала да је храна у Студенстском дому лоша. Код нас су смјештени гостујући професори Медицинског факултета у Фочи, корисници су исхране у нашем ресторану и имају идентичан јеловник као и студенти. Никада ни јенду примједу од њих нисмо добили. Храну се редовно контролише од стране Института за јавно здравство и од постојања ове установе ниједан налаз није био неисправан, тако да су приче о могућим штетним посљедицама по здравље апсолутно нетачне и злонамјерене.

Представници студената активно активно учествују у креирању јеловника према прописаним нормативима, тако да они сами дају приједлоге како би он требао да изгледа.

Такође, цијена смјештаја и исхране се формирају уз мишљење Студентског парламента, која је упркос дивљању цијена хране и енергената остала иста. Близу 30% студената остварује попусте у распону од 25-100% у зависности од категорије које припадају.

За 144,00 КМ студенти имају смјештај, три оброка, топлу воду 0-24h, квалитетан интернет, на располагању им је читаоница, библиотека (коју сваке године обогаћујемо новим насловима по сугестијама студената), спортски терен за баскет... Ове године ћемо изградити и терен за одбојку, а сљедеће теретану на отвореном. Убрзано радимо и улажемо напоре за проширење смјештајних капацитета, па је Општина Фоча обезбиједила локацију, а Дом урадио идејно рјешење и УТ услове за изградњу новог павиљона, који би задовољио потребе свих студената.

Јавна установа Студентски дом „Фоча“ Фоча, од оснивања континуирано ради на унапређењу студентског стандарда кроз разне видове подршке студентима. Сваке године Дом издваја значајна средства за финансирање пројеката Студенстског парламента.

Жао нам је што се прије објаве овог писма нисте обратили нама или представницима Студентског парламента и провјерили ове неистините тврдње, које су нанијеле штету угледу наше установе.

  • Слика
  • Слика

 

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Miko 08.09.2022. 22:03
    Zivim u domu 4 godine dorucak ocajan , rucak samo pasulj ukusan i moze zasititi ,vecera ocajna npr ( gulas ko fol ima 3 komada zilavog mesa ) .lp
  • Generic placeholder image
    Nitro 08.09.2022. 08:58
    Dat ce vam Baja i Djaja bolju hranu ,a i mozete biti najbolji studenti i akademski gradjani ako niste clanovi sekte dzaba vam ,a i 100 km ce te dobiti da se bolje hranite zasto dozvoljavate da vama upravlja SNSD
  • Generic placeholder image
    Milos 07.09.2022. 20:40
    Lezao sam ja u bolnici u Foci, ishrana za pacijente i doktore ista,s tim sto pacijent nije vidio meso,jaja,sir,kobasicu,...samo bistru supu i bistru corbu,za veceru nekakve makarone solo, bez bilo kakvog priloga,dorucak parce hljeba i kasika pavlake...ma sramota, jer nisu svi bolesnici tesko bolesni pa da ne smiju jesti,mozda je infuzija najisplativija😡 tako i vi u domu,,,,profesorima meso a studentima kasika priloga u prosjeku dobra hrana
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    6h 16m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    3h 27m
    2
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    19h 13m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    17h 35m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    19h 49m
    3