Saopštenje JU Studentskog doma "Foča"

07.09.2022. 12:55
3
IZVOR: katera.news

Povodom jučerašnjeg objavljivanja teksta u rubrici „Pisma čitalaca“, u kojem su studenti  smješteni u Javnu ustanovu Studentski dom "Foča" iznijeli svoje nezadovoljstvo neadekvatnom hranom u studentskoj menzi, oglasili su se i iz ove ustanove.

Saopštenje JU Studenstskog doma „Foča“ prenosimo u cjelosti.

Povodom objavljenog teksta, odnosno „pisma“ nezadovoljne stanarke Studenstskog doma u Foči na vašem portalu 6. 9. 2022. godine, a kojim se nanosi šteta ugledu ove ustanove, imamo obavezu da se oglasimo ovim saopštenjem.

Što se tiče ishrane, potpuno su neistinite tvrdnje nezadovoljne čitateljke vašeg portala da je hrana u Studenstskom domu loša. Kod nas su smješteni gostujući profesori Medicinskog fakulteta u Foči, korisnici su ishrane u našem restoranu i imaju identičan jelovnik kao i studenti. Nikada ni jendu primjedu od njih nismo dobili. Hranu se redovno kontroliše od strane Instituta za javno zdravstvo i od postojanja ove ustanove nijedan nalaz nije bio neispravan, tako da su priče o mogućim štetnim posljedicama po zdravlje apsolutno netačne i zlonamjerene.

Predstavnici studenata aktivno aktivno učestvuju u kreiranju jelovnika prema propisanim normativima, tako da oni sami daju prijedloge kako bi on trebao da izgleda.

Takođe, cijena smještaja i ishrane se formiraju uz mišljenje Studentskog parlamenta, koja je uprkos divljanju cijena hrane i energenata ostala ista. Blizu 30% studenata ostvaruje popuste u rasponu od 25-100% u zavisnosti od kategorije koje pripadaju.

Za 144,00 KM studenti imaju smještaj, tri obroka, toplu vodu 0-24h, kvalitetan internet, na raspolaganju im je čitaonica, biblioteka (koju svake godine obogaćujemo novim naslovima po sugestijama studenata), sportski teren za basket... Ove godine ćemo izgraditi i teren za odbojku, a sljedeće teretanu na otvorenom. Ubrzano radimo i ulažemo napore za proširenje smještajnih kapaciteta, pa je Opština Foča obezbijedila lokaciju, a Dom uradio idejno rješenje i UT uslove za izgradnju novog paviljona, koji bi zadovoljio potrebe svih studenata.

Javna ustanova Studentski dom „Foča“ Foča, od osnivanja kontinuirano radi na unapređenju studentskog standarda kroz razne vidove podrške studentima. Svake godine Dom izdvaja značajna sredstva za finansiranje projekata Studenstskog parlamenta.

Žao nam je što se prije objave ovog pisma niste obratili nama ili predstavnicima Studentskog parlamenta i provjerili ove neistinite tvrdnje, koje su nanijele štetu ugledu naše ustanove.

  • Slika
  • Slika

 

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Miko 08.09.2022. 22:03
    Zivim u domu 4 godine dorucak ocajan , rucak samo pasulj ukusan i moze zasititi ,vecera ocajna npr ( gulas ko fol ima 3 komada zilavog mesa ) .lp
  • Generic placeholder image
    Nitro 08.09.2022. 08:58
    Dat ce vam Baja i Djaja bolju hranu ,a i mozete biti najbolji studenti i akademski gradjani ako niste clanovi sekte dzaba vam ,a i 100 km ce te dobiti da se bolje hranite zasto dozvoljavate da vama upravlja SNSD
  • Generic placeholder image
    Milos 07.09.2022. 20:40
    Lezao sam ja u bolnici u Foci, ishrana za pacijente i doktore ista,s tim sto pacijent nije vidio meso,jaja,sir,kobasicu,...samo bistru supu i bistru corbu,za veceru nekakve makarone solo, bez bilo kakvog priloga,dorucak parce hljeba i kasika pavlake...ma sramota, jer nisu svi bolesnici tesko bolesni pa da ne smiju jesti,mozda je infuzija najisplativija😡 tako i vi u domu,,,,profesorima meso a studentima kasika priloga u prosjeku dobra hrana
Povezane vijesti
Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
Pronađeno beživotno tijelo Drage Tanaskovića Pronađeno beživotno tijelo Drage Tanaskovića
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    20h 15m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    19h 11m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    19h 15m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    16h 8m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    18h 5m
    0