Саопштење техничког организатора балканског џудо првенства у Источном Сарајеву

01.09.2024. 19:31
16
ИЗВОР: katera.news

Саопштење Џудо Савеза Републике Српске преносимо у цјелости. 

- Поводом малициозних писања појединих медија везано за одржавање Сениорског Балканског првенства у џудоу у Источном Сарајеву, Џудо Савез Републике Српске као организатор првенства и Џудо клуб Фамос као технички организатор најоштрије осуђујемо свако политиканство и мијешање било које политичке партије у спортске манифестације које имају за циљ промоцију спорта, здравих вриједности, борбу против порока и стварање здраве нације. Поред промоције спорта и здравог живота циљ овог првенства је био свакако промоција Града Источно Сарајево и Републике Српске која, како смо и показали, може организовати и највећа регионална и европска такмичења. Оштро осуђујемо неутемељене и политички инструисане нападе на добитнике захвалница за допринос у развоју спорта Града Источно Сарајево градоначелника Љубише Ћосића, посланика Мирослава Вујичића и предсједника Џудо Савеза Републике Српске Дражена Суботића. Овим путем им се извињавамо јер смо их ми као организатори из најбоље намјере, несвјесни злих људи неспортског духа, изложили својеврсном политичком линчу због њиховог несебичног дугогодишњег залагања за развој спорта са посебним акцентом на развој џудоа. Обзиром да је главни проблем на одржаном првенству Балкана за сениоре интонација и учествовање репрезентације Косова дужни смо дати појашњење јавности, Косово је стална чланица Европске, Свјетске јудо федерације као и Међународног Олимпијског комитета и као такви стекли су право учешћа на свим такмичењима у организацији горе наведених институција. Организатор Међународног такмичења дужан је да се строго придржава правила које је наложила Европска и Свјетска јудо федерација. Уколико се прекрши павило од стране наведених институција организатор такмичења као и савез суочиће се са ригорозном казном која може бити и искључење из Европске и Свјетске јудо федерације што би било погубно за спорт и спортисте Републике Српске и Босне и Херцеговине. Џудо савез Републике Српске и Босне и Херцеговине упознаће Европску и Свјетску јудо федерацију и тражити да се инцијатори свих негативности на првенству Балкана за које имамо доказе санкционишу јер су нанијели немјерљиву штету најуспијешнијем спорту Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Коментари 16
  • Generic placeholder image
    Бивши сарајлија 02.09.2024. 18:14
    Идиото срам вас било
  • Generic placeholder image
    Mirjana 02.09.2024. 15:47
    Hahahaha, pa ovo je smijesno. Ko su ova dvojica kockastih?
  • Generic placeholder image
    armgedon 02.09.2024. 13:28
    Komunisti i crveni
  • Generic placeholder image
    Skijaš 02.09.2024. 11:34
    Kepec Ćosić i glavati Vujičić su ovim gafom, u stilu svog vođe Dodika, pokazali srednji prst svim borcima sa Košara, Paštrika, Drenice....itd, kao i svim Srbima. Ako je i od kepeca i glavonje previše je.
  • Generic placeholder image
    Jovan 02.09.2024. 11:13
    Dzudo klub Famos ovo sve sto je uradio pokusao je da naskodi Vujcicu
    Vujcic je ljudeskara za ovog Marinka
    Covjek jeno prica a drugo radi
  • Generic placeholder image
    Vagabund 02.09.2024. 08:29
    Informer je objavio članak, Skandal nad skandalima, himna lažne države.... Saopštenje organizatora je gore od od samog događaja i izaziva vrlo neprijatan osećaj.
    To je akcija i reakcija nedoraslog statusu na kojem se našao.
  • Generic placeholder image
    Lala 02.09.2024. 08:12
    Organizatori, možete se prati čime hoćete, ostajete i dalje veoma, veoma prljavi. A idu izbori!
  • Generic placeholder image
    Deki 01.09.2024. 23:29
    Ovo se Judo klub Famos pere jer je pod kontrolom SDS a .
  • Generic placeholder image
    Specijalna 01.09.2024. 23:27
    i savez i Bosnu i Hercegovinu. Nismo mi ni Bosanci niti je BiH priznala Kosovo niti ce iko ko je srpskog roda ikad priznati siptarsku laznu narko drzavu.
    Kosovo je srce srbije i okupirano je od siptarske mafije i tererorista.
    Sve se zna i za judo klub Famos i za Siljegovica i za veze sa keljemendi m siptarima. Piso je Vaskovic
  • Generic placeholder image
    Colovoc Mire 01.09.2024. 21:37
    Sta ima da kaze lazov i prevarant Brabonjak - ćosa
  • Generic placeholder image
    @X 01.09.2024. 21:10
    Hahahaha, Vujičiću providan si, sam sebe braniš! Us.o si, prika!
  • Generic placeholder image
    X 01.09.2024. 20:54
    Sram vas bilo komentara.Politika je umješala prste u sve pa i u sport.Vujičić je ljudina,naspram dosadašnje vlasti u Istočnoj Ilidži.Od njih imamo najveći porez u RS-oj,nikakve puteve,lažne domove zdravlja i drugo.
  • Generic placeholder image
    Alas 01.09.2024. 20:25
    Sram da vas bude izdajnici, nikakvo opravdanje vam neće proći!
  • Generic placeholder image
    Секула 01.09.2024. 20:14
    БиХ, није признала Косово!
    Нема оправдања, неке ситуације се не смеју дозволити без обзира на последице. Срамота.
  • Generic placeholder image
    Милош 01.09.2024. 20:13
    Каже: Не би да мијешају спорт и политику, а саопштење искористили да оперу Ћосина и Вујичића и да не изгубе који политички поен. Кад већ кажете да нећете да мијешате политику и спорт, што сте довели Вујичића посланика (који је сасвим случајно кандидат за начелника Источне Илиџе) да он уручује медаље спортистима? Је ли то није довољан предсједник савеза или градоначелник? Одржано је масу такмичења, Вујичић није никад дијелио и сад сасвим случајно он уручује, а ви се овим извињавате Вујичићу што га неко прозива. Саопштење је прихватљиво само крезубој гласачкој сиротињи.
  • Generic placeholder image
    Стојан 01.09.2024. 20:03
    Види се да су саопштење писали Ћосини и Вујичићеви 'адвокати'! Да се њих двојица оперу, а кога је брига што се људи у Српском Сарајеву стиде и што је Србија одустала због шиптара. Али кад Додик може борцима показати средњи прст, шта од ове бораније очекивати?
Повезане вијести
Сaoпштење за јавност поводом физичког напада активисте СНСД-а на члана Предсједништва ПДП-а Сaoпштење за јавност поводом физичког напада активисте СНСД-а на члана Предсједништва ПДП-а
Огласило се и новоизабрано руководство ЏС РС: Учињена је несагледива штета и срамота Огласило се и новоизабрано руководство ЏС РС: Учињена је несагледива штета и срамота
Џудо савез Републике Српске: Ванредна скупштина није сазвана у складу са законом и статутом Џудо савез Републике Српске: Ванредна скупштина није сазвана у складу са законом и статутом
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 2m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 44m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 12m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 33m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 42m
    0