Саопштење за јавност Зелених Српске

20.12.2023. 17:17
0
ИЗВОР: katera.news

Саопштење за јавност Еколошке партије Републике Српсле - Зелени Српске преносимо у цјелости:

„Боље да ми из Српске на вријеме подржимо измјене Изборног закона, него да се лажно бунимо кад то наметне Шмит, а онда прихватимо учествујући на идућим локалним изборима по тим правилима.

Послије најаве Шмита да ће до краја године наметнути измјене Изборног закона, везано за транспарентност изборног процеса - скенирање гласачких листића, све са можда још неком измјеном, Еколошка партија РС-Зелени Српске предлаже да на засједању НСРС дана 21.12.2023. године све парламентарне партије из Српске предложе (донесу закључак) својим делегатима у ПС БиХ да одмах сви потпишу изјаву у којој траже од ПС БиХ да по хитном поступку приступе измјени Изборног закона БиХ, измјени која се односи на скенирање гласачких листића.

Тиме ће Република Српска да спријечи још једно наметање измјена закона у дејтонској БиХ, да покаже да подржава све што доноси транспарентност и која је дио пакета 14 приоритета, које смо декларативно прихватили на путу ка европским интеграцијама.

Надамо се да су наши посланици у НСРС и ПС БиХ свјесни колико је то важно да ураде, све да нас не уведу у 2024. годину са популистичким причама због наметања измјена Изборног закона, причама појединих партија које ће стварност демантовати већ са прољећа - приликом пријава за идуће локалне изборе.

Пријава које ће бити крунски доказ да су обични лажови, популисти и манипулатори, све јер прихватају наметнуту одлуку нелегитимног високог представника.

П.С. Зелени Српске су 20.12.2023.године овај приједлог службеном поштом послали на клубове посланика у НСРС.“

Коментари 0
Повезане вијести
Саопштење Светог архијерејског сабора Српске православне цркве Саопштење Светог архијерејског сабора Српске православне цркве
Службена иницијатива за сазивање Сабора Републике Српске Службена иницијатива за сазивање Сабора Републике Српске
Писмо упозорења Влади Српске, спремите се за еколошки устанак Писмо упозорења Влади Српске, спремите се за еколошки устанак
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    2h 1m
    4
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    2h 6m
    1
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    15h 28m
    0
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    2h 58m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    3h 12m
    0