Сара Ћирковић на Свјетском боксерском првенству за млађе сениоре и сениорке

18.11.2022. 18:18
0
ИЗВОР: katera.news

Сара Ћирковић је дјевојка која је спортским успјесима повезала Братунац, Зворник и Мали Зворник. Она живи у Братунцу, школује се и тренира у Зворнику, у боксерском клубу „Обилић ТРБ”, а наступа за репрезентацију Србије и уједно представља истоимено Спортско удружења за бокс „Обилић” из Малог Зворника.

Сара је већ са својих 18 година бриљирала и постигла огромне резултате у боксу, што мало ко досегне или оствари током цијелокупне каријере.

Актуелна шампионка Европе у боксу тренутно се налази у Шпанском граду Аликанте на првенству Свијета у боксу за узраст млађих сениора. Аликанте или Алакант на каталонском, је лучки град у аутономној заједници Валенсија и главни град истоимене провинције Аликанте.

Сарин први наступ ће бити у суботу 19. новембра, у другој сесији од 15.30 часова, а меч у приморском граду Ла нуциа ће моћи уживо да се прати путем линка на јутјуб каналу свјетске боксерске организације ИБА.

Она у својој категорији наступа у конкуренцији 19 боксерки, а вољом жријеба била је слободна у првом колу које се боксовало јуче, и ,побједом Мексиканке над репрезентативком Шпаније, одређено је да ће Сара у суботу укрстити рукавице са представницом Мексика.

По завршетку посљедњег спаринга у ИБА тренинг кампу у Бенидорму, гдје је Сара провела посљедње двије недјеље пред Свјетско првенство заједено са својим тренером Мирком Ждралом, Сара Ћирковић обратила се својим поштоваоцима, публици и јавности.

- Имаћу велику част да као и увијек представљам Србију, Републику Српску, Братунац, Зворник, Мали Зворник и све вас који пратите и подржавате наш рад. Осјећам се спремно за ово најважније такмичење у овој години и у омладинском боксу, и не могу обећати да ћу освојити златну медаљу, али могу да ћу дати и последњи атом снаге да је освојим – рекла је Ћирковићева.

Слика

Подсјећамо, Сара је ове године освојила Европско првенство на коме је уједно и проглашена за најбољу боксерку првенства Старог континента, у конкуренцији свих категорија.

Ово је уједно био и огроман успјех за Србију јер је након 24 године неко освојио златну медаљу на Европском првенству.

Двострука је вицешампионка Европе у млађим узрастима и актуелна шампионка Европе. У овој години није имала ниједан пораз, а одбоксовала је 17 међународних мечева.

Коментари 0
Повезане вијести
Сара Ћирковић у финалу Европског првенства Сара Ћирковић у финалу Европског првенства
Сара Ћирковић у полуфиналу Европског првенства Сара Ћирковић у полуфиналу Европског првенства
Паљански биатлонци наступили на Свјетском првенству у љетном биатлону Паљански биатлонци наступили на Свјетском првенству у љетном биатлону
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    20h 47m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    20h 49m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    17h 1m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    19h 52m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    19h 46m
    0