Sara Ćirković na Svjetskom bokserskom prvenstvu za mlađe seniore i seniorke

18.11.2022. 18:18
0
IZVOR: katera.news

Sara Ćirković je djevojka koja je sportskim uspjesima povezala Bratunac, Zvornik i Mali Zvornik. Ona živi u Bratuncu, školuje se i trenira u Zvorniku, u bokserskom klubu „Obilić TRB”, a nastupa za reprezentaciju Srbije i ujedno predstavlja istoimeno Sportsko udruženja za boks „Obilić” iz Malog Zvornika.

Sara je već sa svojih 18 godina briljirala i postigla ogromne rezultate u boksu, što malo ko dosegne ili ostvari tokom cijelokupne karijere.

Aktuelna šampionka Evrope u boksu trenutno se nalazi u Španskom gradu Alikante na prvenstvu Svijeta u boksu za uzrast mlađih seniora. Alikante ili Alakant na katalonskom, je lučki grad u autonomnoj zajednici Valensija i glavni grad istoimene provincije Alikante.

Sarin prvi nastup će biti u subotu 19. novembra, u drugoj sesiji od 15.30 časova, a meč u primorskom gradu La nucia će moći uživo da se prati putem linka na jutjub kanalu svjetske bokserske organizacije IBA.

Ona u svojoj kategoriji nastupa u konkurenciji 19 bokserki, a voljom žrijeba bila je slobodna u prvom kolu koje se boksovalo juče, i ,pobjedom Meksikanke nad reprezentativkom Španije, određeno je da će Sara u subotu ukrstiti rukavice sa predstavnicom Meksika.

Po završetku posljednjeg sparinga u IBA trening kampu u Benidormu, gdje je Sara provela posljednje dvije nedjelje pred Svjetsko prvenstvo zajedeno sa svojim trenerom Mirkom Ždralom, Sara Ćirković obratila se svojim poštovaocima, publici i javnosti.

- Imaću veliku čast da kao i uvijek predstavljam Srbiju, Republiku Srpsku, Bratunac, Zvornik, Mali Zvornik i sve vas koji pratite i podržavate naš rad. Osjećam se spremno za ovo najvažnije takmičenje u ovoj godini i u omladinskom boksu, i ne mogu obećati da ću osvojiti zlatnu medalju, ali mogu da ću dati i poslednji atom snage da je osvojim – rekla je Ćirkovićeva.

Slika

Podsjećamo, Sara je ove godine osvojila Evropsko prvenstvo na kome je ujedno i proglašena za najbolju bokserku prvenstva Starog kontinenta, u konkurenciji svih kategorija.

Ovo je ujedno bio i ogroman uspjeh za Srbiju jer je nakon 24 godine neko osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Dvostruka je vicešampionka Evrope u mlađim uzrastima i aktuelna šampionka Evrope. U ovoj godini nije imala nijedan poraz, a odboksovala je 17 međunarodnih mečeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Paljanski biatlonci nastupili na Svjetskom prvenstvu u ljetnom biatlonu Paljanski biatlonci nastupili na Svjetskom prvenstvu u ljetnom biatlonu
Hitno saopštenje Olimpijskog komiteta Srbije zbog brutalne pljačke Hitno saopštenje Olimpijskog komiteta Srbije zbog brutalne pljačke
Nakon zlatnih medalja, poraz za Saru Ćirković u Parizu Nakon zlatnih medalja, poraz za Saru Ćirković u Parizu
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 15m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 10m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    8h 4m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 13m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 23m
    0