Сара Ћирковић: Сада сањам олимпијску медаљу

13.03.2024. 09:25
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Пласман на Олимпијске игре у Паризу је остварење сна, поручила је српска боксерка Сара Ћирковић, која је на квалификационом турниру у Бусто Арсизију остварила три побједе.

Дјевојка из Братунца је на старту каријере маштала о титулама и успјесима на највећим спортским такмичењима. А сад јој се ти снови с почетка каријере полако остварују. Након што је освојила титулу европске и свјетске шампионке у млађим категоријама, изборила је и пласман на Олимпијске игре, које су круна сваког спортисте. Вриједан и предан рад је овим побједама дошао на наплату.

- Пресрећна сам! О овоме сам маштала када сам почињала да се бавим спортом. Видјела сам себе на Олимпијским играма. Многим људима је то било нереално, али не мом тренеру и мени. Вјеровали смо да можемо и уз напоран рад смо то и показали у рингу. Ово је за мене највећи успјех у досадашњој каријери. Али увијек гледам напријед и да будем квалитетнија. Зато се надам да ћу на Олимпијским играма још више подићи границу освајањем медаље. Ако желиш да напредујеш, увијек мораш да поставиш високе циљеве и зато увијек желим златну медаљу - истакла је Сара Ћирковић за "Глас Српске".

Република Српска ће тако имати свог представника на Олимпијским играма у Паризу.

Сара Ћирковић с поносом истиче да осјећа подршку.

- Драго ми је што људи у Републици Српској навијају за мене, што осјећају то да ја поред Србије представљам и Републику Српску на сваком такмичењу и желим да увијек буде тако. С обзиром на то колико нам се људи јавило и подржавало нас током овог турнира, мислим да овај успјех много значи свима - додала је сјајна боксерка.

На турниру у Италији Братунчанка је имала три меча у којима је била одлична.

Посебно у кључном дуелу четвртфинала против Канађанке Скарлет Делгадо. Искуснија противница је покушала да и ниским ударцима поремети младу боксерку.

- Сваки меч је био тежак на свој начин. Али имала сам сјајан тим који ме одлично припремио за сваки дуел. Енергија је била одлична и ништа ми није било тешко овдје. То се осјетило у рингу, гдје сам увијек вјеровала у успјех - додала је Братунчанка.

Након сјајног резултата и пласмана у Париз, Сара једва чека да буде са породицом.

- Уложили смо заиста много труда и напора у ово. Сада једва чекам да дођем кући. Због припрема и такмичења сам била одсутна два мјесеца без паузе. Тако да једва чекам мало одмора и да напуним батерије за наставак сезоне. Садаћемо се мало одморити, а онда настављамо припреме за Европско првенство па Олимпијске игре -  истакла је на крају Сара Ћирковић за "Глас Српске".

Пресрећан је и тренер Мирко Ждрало. Од старта каријере је вјеровао у успјех и "брусио" сјајан боксерски драгуљ који је на турниру засијао у пуном сјају. Сви су пресрећни због подршке коју имају из Републике Српске.

- Могу рећи да је ово остварење сна. Сара је у досадаш њој каријери имала фантастичне резултате, али Олимпијске игре су ипак нешто посебно, зато је за мене ово највећи успјех. Прија нам заиста пуно подршка коју добијамо из Републике Српске. Мислим да сви знају да ми осим Србије представљамо и Републику Српску. То је наша отаџбина и увијек ће бити - додао је тренер.

Стручни штаб и Сара ће сада на заслужен одмор након исцрпљујућих припрема и сјајних наступа. А онда слиједе нове припреме.

- Откако је Сара ушла у моју салу, ми се спремамо за Олимпијске игре. Она је предодређена за успјех. Сада ћемо у априлу имати Европско првенство у Београду и низ других такмичења и припрема и сигуран сам да ћемо бити на највишем нивоу на Олимпијским играма. Увијек се спремамо и надамо да идемо на најсјајнију медаљу - истакао је Ждрало.

 

Аутор: Милан Зубовић

Коментари 0
Повезане вијести
Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
Сара Ћирковић изборила пласман у још једно европско финале Сара Ћирковић изборила пласман у још једно европско финале
Сара Ћирковић обезбиједила медаљу за Србију Сара Ћирковић обезбиједила медаљу за Србију
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    19h 46m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    20h 57m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    22h 23m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    22h 28m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    21h 56m
    0