Сара Лучић сутра путује у Италију на првенство Медитерана

08.09.2022. 10:29
0
ИЗВОР: srna.rs

Репрезентативка и шампионка Републике Српске и БиХ у скоку у вис Сара Лучић, члан Атлетског клуба "Гласинац" са Сокоца, сутра путује на првенство Медитерана у атлетици до 23 године, које ће бити одржано у Италији.

- Очекујемо од Лучићеве да уђе у финале и оствари солидан резултат, јер је конкуренција на првенству Медитерана веома јака", рекао је Срни тренер "Гласинца" - Неђо Ђуровић.

Он је напоменуо да је Лучићева испунила норму прескочивши 181 центиметар на првенству Војводине, те да је веома поносан што једина из Републике Српске и БиХ наступа међу најбољим атлетичарима Медитерана.

Ђуровић је подсјетио да је Лучићева прошла кроз све селекције клуба, често наступала у више дисциплина и најбоље успјехе биљежила у скоку у вис, те да је вишеструка првакиња Републике Српске и БиХ.

Лучићева је и као јуниорка учествовала на два европска првенства. На Првенству Балкана за сениоре и сениорке одржаном прошле годне у Смедереву, заузела је 11. мјесто, а на овогодишњем Првенству Републике Српске за сениоре и сениорке освојила је три златне медаље - у скоку у вис, у скоку у даљ и у трци на 100 метара са препонама.

Првенство Медитерана за атлетичаре до 23 године одржаће се ове године од 9. до 12. септембра у граду Пескара у Италији, на коме учествује више од 25 земаља из Европе, Азије и Африке.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    22h 3m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    19h 38m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    5h 37m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    4h 4m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    5h 56m
    0