Sara Lučić sutra putuje u Italiju na prvenstvo Mediterana

08.09.2022. 10:29
0
IZVOR: srna.rs

Reprezentativka i šampionka Republike Srpske i BiH u skoku u vis Sara Lučić, član Atletskog kluba "Glasinac" sa Sokoca, sutra putuje na prvenstvo Mediterana u atletici do 23 godine, koje će biti održano u Italiji.

- Očekujemo od Lučićeve da uđe u finale i ostvari solidan rezultat, jer je konkurencija na prvenstvu Mediterana veoma jaka", rekao je Srni trener "Glasinca" - Neđo Đurović.

On je napomenuo da je Lučićeva ispunila normu preskočivši 181 centimetar na prvenstvu Vojvodine, te da je veoma ponosan što jedina iz Republike Srpske i BiH nastupa među najboljim atletičarima Mediterana.

Đurović je podsjetio da je Lučićeva prošla kroz sve selekcije kluba, često nastupala u više disciplina i najbolje uspjehe bilježila u skoku u vis, te da je višestruka prvakinja Republike Srpske i BiH.

Lučićeva je i kao juniorka učestvovala na dva evropska prvenstva. Na Prvenstvu Balkana za seniore i seniorke održanom prošle godne u Smederevu, zauzela je 11. mjesto, a na ovogodišnjem Prvenstvu Republike Srpske za seniore i seniorke osvojila je tri zlatne medalje - u skoku u vis, u skoku u dalj i u trci na 100 metara sa preponama.

Prvenstvo Mediterana za atletičare do 23 godine održaće se ove godine od 9. do 12. septembra u gradu Peskara u Italiji, na kome učestvuje više od 25 zemalja iz Evrope, Azije i Afrike.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila Sokolac: Humanitarna predstava za srednjoškolsku ekskurziju 24. aprila
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    18h 4m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    15h 33m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    9h 47m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    14h 51m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    5h 59m
    0