Шарац: Два лица позитивна на вирус корона осјећају се добро

01.04.2020. 18:22
0
ИЗВОР: Срна

Директор Дома здравља Пале Иван Шарац рекао је да се два лица, млађи брачни пар са Пала који су заражени вирусом корона, налазе у кућној изолацији, добро се осјећају, немају температуру и вирус је у некој залазној фази.

Он је рекао новинарима да се ситуација детаљно истражује како не би у јавност износили неквалитетне информације.

- За сада имамо квалитетне податке, а лицима која се налазе на достављеном списку заражених наредили смо да и они формирају своје контакте. Уколико би се показало да има још неко позитиван, онда мрежу можемо проширити даље - појаснио је Шарац.

Према његовим ријечима, све је под контролом, не треба паничити, али ни ситуацију потцјењивати.

- Заражена особа је имала контакт са особом у Бањалуци код које је први пут речено да је негативан налаз, што се могло догодити. Када је урађен други тест на присуство вируса корона особи из Бањалуке, био је позитиван, тако да се Паљанин одмах нама јавио. Од тог тренутка смо предузели све мјере, ставили га под надзор, обавијестили инфектолога. Тестиран је у болници у Источном Сарајеву - прецизирао је Шарац.

Он је рекао да су лица која су била у блиском контакту са зараженима стављена у кућну изолацију, додајући да је Дом здравља Пале спреман да одговори на овакав изазов.

- Одређен број служби смо угасили да бисмо преусмјерили медицинске раднике у службе које су у овом тренутку неопходне. Све капацитете смо ставили на располагање и све је усмјерено на борбу са вирусом корона - нагласио је Шарац.

Шарац је навео да су два љекара упућена на едукацију у Болницу "Србија" у Источном Сарајеву у вези са квалитетним узимањем узорака и тестирањем на терену.

Он каже да су данас послали једног пацијента са Пала у Болницу "Србија" да уради тест на присуство вируса корона, јер је био у контакту са лицем из Источног Сарајева којем је јуче потврђен позитиван налаз.

Коментари 0
Повезане вијести
Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре у Удружењу „Сунце“ Ученици Средњошколског центра ,,Пале" у оквиру манифестације Дани књиге посјетили другаре ...
Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима Уручена признања, златни и сребрни знак истакнутим појединцима
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    8h 7m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    18h 25m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    18h 31m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    18h 29m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    17h 20m
    0