Сарадња ШГ “Трескавица” Трново и села Улобић за примјер

24.08.2020. 10:10
0
ИЗВОР: Глас Српске

Шумско газдинство “Трескавица” Трново санирало је пут у јахоринском селу Улобић како су и обећали након што су им мјештани дозволили да оронулим сеоским путем извозе дрво једног шумског одјела.

Сарадња тог предузећа и села за примјер је многима. Извоз дрвета био је најповољнији преко локалног приватног сеоског пута, који по техничким карактеристикама не би могао поднијети оптерећења. Унапријед се знало да ће пут претрпјети знатна оштећења, тим више што је у току био дужи кишни период. Директор ШГ “Трескавица” Велибор Лаловић дао је чврсто обећање да ће цијела траса бити темељно санирана, те да ће настојати да знатно унаприједе пут на неким дионицама. Све што је договорено, ових дана је и испуњено.

- Одувијек смо имали слуха за  потребе становништва, посебно оног удаљенијег од урбаних средина. Осјетили смо и моралну обавезу, па смо обећали да ћемо током ове сезоне санирати и једно критично мјесто на краку пута који води ка сеоском гробљу. Чак је и предузеће “Бјелица ископ”, које за нас одржава шумске путеве, обећало без накнаде урадити дио тог посла - рекао је Лаловић.

Представник села Драган Мијовић Брко казао је да има само ријечи хвале за ове људе и да је ово једина помоћ која је дошла у село од завршетка рата.

- Желим посебно истаћи да ово нису предизборни инфраструктурни радови, како би се анимирали гласачи за одређене појединце и партије, јер бирача у овом опустјелом селу готово да и нема. Ми тек стварамо услове да би се неки трајно вратили овдје - рекао је Мијовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Позив за остваривање права на подстицаје у пољопривреди Позив за остваривање права на подстицаје у пољопривреди
Горјели објекти у Трнову и Источном Новом Сарајеву, у току рад на расвјетљавању Горјели објекти у Трнову и Источном Новом Сарајеву, у току рад на расвјетљавању
Гаговић првачићима уручио по 500 КМ и поклон пакет "Јежурко" Гаговић првачићима уручио по 500 КМ и поклон пакет "Јежурко"
Најчитаније
 • Сјећање: Шест година без Милана Микана Кнежевића
  19h 48m
  0
 • ПУ Источно Сарајево: Мотоциклиста задобио повреде опасне по живот
  21h 16m
  0
 • У саобраћајној незгоди повријеђено седам лица
  16h 34m
  0
 • Саборна црква у Сарајеву прославља крсну славу
  19h 28m
  0
 • Изазовна и неистражена пећина код Сокоца (ФОТО)
  22h 17m
  0