Сарадња ШГ “Трескавица” Трново и села Улобић за примјер

24.08.2020. 10:10
0
ИЗВОР: Глас Српске

Шумско газдинство “Трескавица” Трново санирало је пут у јахоринском селу Улобић како су и обећали након што су им мјештани дозволили да оронулим сеоским путем извозе дрво једног шумског одјела.

Сарадња тог предузећа и села за примјер је многима. Извоз дрвета био је најповољнији преко локалног приватног сеоског пута, који по техничким карактеристикама не би могао поднијети оптерећења. Унапријед се знало да ће пут претрпјети знатна оштећења, тим више што је у току био дужи кишни период. Директор ШГ “Трескавица” Велибор Лаловић дао је чврсто обећање да ће цијела траса бити темељно санирана, те да ће настојати да знатно унаприједе пут на неким дионицама. Све што је договорено, ових дана је и испуњено.

- Одувијек смо имали слуха за  потребе становништва, посебно оног удаљенијег од урбаних средина. Осјетили смо и моралну обавезу, па смо обећали да ћемо током ове сезоне санирати и једно критично мјесто на краку пута који води ка сеоском гробљу. Чак је и предузеће “Бјелица ископ”, које за нас одржава шумске путеве, обећало без накнаде урадити дио тог посла - рекао је Лаловић.

Представник села Драган Мијовић Брко казао је да има само ријечи хвале за ове људе и да је ово једина помоћ која је дошла у село од завршетка рата.

- Желим посебно истаћи да ово нису предизборни инфраструктурни радови, како би се анимирали гласачи за одређене појединце и партије, јер бирача у овом опустјелом селу готово да и нема. Ми тек стварамо услове да би се неки трајно вратили овдје - рекао је Мијовић.

Коментари 0
Повезане вијести
Завршени радови на уређењу школског игралишта у Трнову Завршени радови на уређењу школског игралишта у Трнову
Обиљежавање дана страдања српског становништва 30. јула Обиљежавање дана страдања српског становништва 30. јула
Саборско вече у Трнову 30. августа Саборско вече у Трнову 30. августа
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 5m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 4m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    7h 40m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 1m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    9h 44m
    9