Сарадња ШГ “Трескавица” Трново и села Улобић за примјер

24.08.2020. 10:10
0
ИЗВОР: Глас Српске

Шумско газдинство “Трескавица” Трново санирало је пут у јахоринском селу Улобић како су и обећали након што су им мјештани дозволили да оронулим сеоским путем извозе дрво једног шумског одјела.

Сарадња тог предузећа и села за примјер је многима. Извоз дрвета био је најповољнији преко локалног приватног сеоског пута, који по техничким карактеристикама не би могао поднијети оптерећења. Унапријед се знало да ће пут претрпјети знатна оштећења, тим више што је у току био дужи кишни период. Директор ШГ “Трескавица” Велибор Лаловић дао је чврсто обећање да ће цијела траса бити темељно санирана, те да ће настојати да знатно унаприједе пут на неким дионицама. Све што је договорено, ових дана је и испуњено.

- Одувијек смо имали слуха за  потребе становништва, посебно оног удаљенијег од урбаних средина. Осјетили смо и моралну обавезу, па смо обећали да ћемо током ове сезоне санирати и једно критично мјесто на краку пута који води ка сеоском гробљу. Чак је и предузеће “Бјелица ископ”, које за нас одржава шумске путеве, обећало без накнаде урадити дио тог посла - рекао је Лаловић.

Представник села Драган Мијовић Брко казао је да има само ријечи хвале за ове људе и да је ово једина помоћ која је дошла у село од завршетка рата.

- Желим посебно истаћи да ово нису предизборни инфраструктурни радови, како би се анимирали гласачи за одређене појединце и партије, јер бирача у овом опустјелом селу готово да и нема. Ми тек стварамо услове да би се неки трајно вратили овдје - рекао је Мијовић.

Коментари 0
Повезане вијести
На базару у Трнову прикупљено 2.700 КМ за лијечење Магдалене Влашки На базару у Трнову прикупљено 2.700 КМ за лијечење Магдалене Влашки
Непозната особа запалила планинарски дом у Трнову Непозната особа запалила планинарски дом у Трнову
Вечерас пројекција филма „Божији човјек“ за помоћ Магдалени Влашки Вечерас пројекција филма „Божији човјек“ за помоћ Магдалени Влашки
Најчитаније
 • Ана Њего: Вођа побуне против лифераната 1917. године
  17h 53m
  6
 • Годишњица напада на свештеничку породицу Старовлах на Палама
  3h 40m
  0
 • Оштећена три возила у пожару у Спасовданској улици
  1h 44m
  0
 • Горјело ауто у Миљевићима
  2h 1m
  0
 • Борисав Станковић - Оживио унутрашњи свијет жене, њене страхове и жеље
  3h 44m
  0