Saradnja ŠG “Treskavica” Trnovo i sela Ulobić za primjer

24.08.2020. 10:10
0
IZVOR: Glas Srpske

Šumsko gazdinstvo “Treskavica” Trnovo saniralo je put u jahorinskom selu Ulobić kako su i obećali nakon što su im mještani dozvolili da oronulim seoskim putem izvoze drvo jednog šumskog odjela.

Saradnja tog preduzeća i sela za primjer je mnogima. Izvoz drveta bio je najpovoljniji preko lokalnog privatnog seoskog puta, koji po tehničkim karakteristikama ne bi mogao podnijeti opterećenja. Unaprijed se znalo da će put pretrpjeti znatna oštećenja, tim više što je u toku bio duži kišni period. Direktor ŠG “Treskavica” Velibor Lalović dao je čvrsto obećanje da će cijela trasa biti temeljno sanirana, te da će nastojati da znatno unaprijede put na nekim dionicama. Sve što je dogovoreno, ovih dana je i ispunjeno.

- Oduvijek smo imali sluha za  potrebe stanovništva, posebno onog udaljenijeg od urbanih sredina. Osjetili smo i moralnu obavezu, pa smo obećali da ćemo tokom ove sezone sanirati i jedno kritično mjesto na kraku puta koji vodi ka seoskom groblju. Čak je i preduzeće “Bjelica iskop”, koje za nas održava šumske puteve, obećalo bez naknade uraditi dio tog posla - rekao je Lalović.

Predstavnik sela Dragan Mijović Brko kazao je da ima samo riječi hvale za ove ljude i da je ovo jedina pomoć koja je došla u selo od završetka rata.

- Želim posebno istaći da ovo nisu predizborni infrastrukturni radovi, kako bi se animirali glasači za određene pojedince i partije, jer birača u ovom opustjelom selu gotovo da i nema. Mi tek stvaramo uslove da bi se neki trajno vratili ovdje - rekao je Mijović.

Komentari 0
Povezane vijesti
PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja
Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju
Krađa u Trnovu Krađa u Trnovu
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    11h 11m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    12h 26m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    18h 17m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    16h 44m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    18h 36m
    0