Saradnja ŠG “Treskavica” Trnovo i sela Ulobić za primjer

24.08.2020. 10:10
0
IZVOR: Glas Srpske

Šumsko gazdinstvo “Treskavica” Trnovo saniralo je put u jahorinskom selu Ulobić kako su i obećali nakon što su im mještani dozvolili da oronulim seoskim putem izvoze drvo jednog šumskog odjela.

Saradnja tog preduzeća i sela za primjer je mnogima. Izvoz drveta bio je najpovoljniji preko lokalnog privatnog seoskog puta, koji po tehničkim karakteristikama ne bi mogao podnijeti opterećenja. Unaprijed se znalo da će put pretrpjeti znatna oštećenja, tim više što je u toku bio duži kišni period. Direktor ŠG “Treskavica” Velibor Lalović dao je čvrsto obećanje da će cijela trasa biti temeljno sanirana, te da će nastojati da znatno unaprijede put na nekim dionicama. Sve što je dogovoreno, ovih dana je i ispunjeno.

- Oduvijek smo imali sluha za  potrebe stanovništva, posebno onog udaljenijeg od urbanih sredina. Osjetili smo i moralnu obavezu, pa smo obećali da ćemo tokom ove sezone sanirati i jedno kritično mjesto na kraku puta koji vodi ka seoskom groblju. Čak je i preduzeće “Bjelica iskop”, koje za nas održava šumske puteve, obećalo bez naknade uraditi dio tog posla - rekao je Lalović.

Predstavnik sela Dragan Mijović Brko kazao je da ima samo riječi hvale za ove ljude i da je ovo jedina pomoć koja je došla u selo od završetka rata.

- Želim posebno istaći da ovo nisu predizborni infrastrukturni radovi, kako bi se animirali glasači za određene pojedince i partije, jer birača u ovom opustjelom selu gotovo da i nema. Mi tek stvaramo uslove da bi se neki trajno vratili ovdje - rekao je Mijović.

Komentari 0
Povezane vijesti
Učenici Osnovne škole "Sveti Sava" u Trnovu pravili lutke od filcane vune Učenici Osnovne škole "Sveti Sava" u Trnovu pravili lutke od filcane vune
Kulturna manifestacuja „U susret Svetoj Petki“ počinje u Trnovu Kulturna manifestacuja „U susret Svetoj Petki“ počinje u Trnovu
Sudar na putu Foča-Trnovo, prekinut saobraćaj Sudar na putu Foča-Trnovo, prekinut saobraćaj
Najčitanije
 • Miloš nas treba – pokrenuta humanitarna akcija za našeg sugrađanina!
  14h 57m
  2
 • Danas o zdravstvenom stanju Miloša Božovića
  17h 31m
  0
 • Sjećanje na Veselina Puketu
  18h 45m
  0
 • Recept za posne kifle
  11h 28m
  0
 • Cijelo područje opštine Sokolac proglasiti ugroženim
  13h 9m
  0