Сарајево поклонило Бањалуци игралиште, а Бањалука Сарајеву чесму

22.06.2021. 14:47
0
ИЗВОР: srpskainfo

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, са сарадницима је данас у Градској управи разговарао са делегацијом Града Сарајева коју је предводила градоначелница Бењамина Карић.

Градоначелница Сарајева је поздравила Бањалучане и грађане Сарајева и БиХ.

Навела је да ће Сарајево Бањалуци поклонити парк са опремљеним игралиштем, јер како је нагласила “дјеца су наша заједничка будућност”.

– Предуго је 27 година да прође без састанка представника ова два града. Ми данас исписујемо странице историје, тражимо оно што ће нас спајати и не требамо тражити различитости – рекла је Карићева.

Нагласила је да је Сарајево град спорта културе и љепоте и да то све исто каже увијек и за Бањалуку.

– Ми смо генерација младих политичара који желе гледати напријед. Овај састанак треба постати пракса, да заједно бар једном мјесечно договарамо заједничке пројекте и представљамо ове градове у Европи. Ми желимо показати да можемо бити другачији односу на политике из протеклих 30 година – рекла је Карићева.

Захвалила је градоначелнику Станивуковићу што је пружио руку Сарајеву, те да очекује узвратну посјету из Бањалуке.

Станивуковић је рекао да је штета да се толико дуго чекало да се градоначелници ова два града званично састану.

– Ми овим састанком желимо да гледамо у будућност и градимо нове мостове пријатељства. Пријатељство и сарадња је императив и оно што сваки појединац треба да чини – рекао је Станивуковић.

Нагласио је да Бањалука улаже у све вјерске заједнице те да помаже свим људима.

Обећао је да ће убрзо услиједити узвратна посјета Сарајеву.

Станивуковић и Карић су прошетали до статуе бана Милосављевића, гдје је постављена јавна чесма под називом “Хумана чесма” која је прилагођена свим грађанима.

– Исту такву чесму желимо да Бањалука направи у Сарајеву, а руководство тог града треба да одреди локацију. Њен циљ је да зближава људе. Исто тако треба да учини грађанима у јавном простору доступну воду за пиће – навео је Станивуковић.

Градоначелница Сарајева је рекла да на Башчарсији имају чесму за коју кажу гостима “када попију воду из ње надамо се да ће се вратити у Сарајево”.

– Када попијем воду из ове чесме исто се надам да ћу се вратити у Бањалуку – рекла је она.

Овај сусрет је специфичан по томе што се састају најмлађи градоначелник Бањалуке у историји овог града, као и најмлађа градоначелница Сарајева икада.

Коментари 0
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    18h 34m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    19h 39m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    13h 22m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    14h 28m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    22h 56m
    0