Сарајево: Редуковани летови, постављена термална камера

16.03.2020. 10:45
0
ИЗВОР: Srna

Ситуација са летовима на аеродрому Сарајево се мијења из часа у час, јер је већина авио-компанија редуковала летове из и према том граду као превенцију ширења вируса корона, речено је Срни из сарајевског Међународног аеродрома.

Данас су, ипак, предвиђена два долазна лета из Истанбула, затим долазак авиона из Загреба и Беча, као и повратни летови за те дестинације.

Лет из и за Београд је отказан, као и јутарњи за Загреб.

Представници Међународног аеродрома Сарајево су у контакту са свим надлежним институцијама и предузели су све предвиђене мјере да би смањили изложеност и могућност преношења обољења.

Сви запослени који су у директном контакту са путницима обавезни су да носе маске, рукавице и другу заштитну опрема. Спроводе се и мјере дезинфекције простора и возила којима се превозе путници.

Посредством монитора, веб-странице, летака и других канала комуникације упознају путнике о препорукама Свјетске здравствене организације, а које је пласирао Завод за јавно здравство.

Федерална управа за инспекције послове ставила је у функцију и термалну камеру која омогућава детекцију путника са повишеном температуром.

У сарадњи са аеродромским особљем обезбијеђен је простор за привремену изолацију лица са повишеном температуром до доласка епидемиолога и љекара.

Коментари 0
Повезане вијести
На сарајевском аеродрому ухапшен Турчин због кријумчарења људи На сарајевском аеродрому ухапшен Турчин због кријумчарења људи
Осумњичени за тероризам ухапшен на сарајевском аеродрому Осумњичени за тероризам ухапшен на сарајевском аеродрому
Магла затворила аеродром у Сарајеву Магла затворила аеродром у Сарајеву
Најчитаније
  • У ципелама моје мајке
    1h 4m
    5
  • Сјећање на напад 14. маја 1992. и јуначке синове Српске Илиџе
    12h 20m
    11
  • ПУ Источно Сарајево: Лице пријављено због клевете
    10h 37m
    1
  • У контејнеру пронађено новорођенче
    10h 14m
    0
  • Стравична несрећа: Џиновски билборд пао на пумпу, има мртвих
    23h 24m
    0