Шаровић: Дан Републике Српске, дан јединства

08.01.2020. 13:06
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић положио је данас вијенац на Централни крст на Војничком спомен-гробљу „Мали Зејтинлик“ на Сокоцу и истакао да је 9. јануар, Дан Републике, дан јединства.

-Тог дана смо у јединству. Не дијелимо се политички нити на било који други начин, јер славимо Дан Републике Српске - рекао је Шаровић новинарима.

Он је нагласио да окупљање и посјета „Малом Зејтинлику“ значе сјећање на оне који су дали животе за Српску, носили је у срцу и сањали боље друштво и Републику, која сутра слави 28. рођендан.

Шаровић је изразио задовољство што се Дан Републике обиљежава и у Сарајеву и на Романији, историјским мјестима за стварање Српске.

-Сва мјеста су важна, али посебно овај простор, гдје су ударени темељи наше Републике и гдје су били наши оснивачи - нагласио је Шаровић.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица нагласио је да је велика цијена плаћена за Српску у чијој је одбрани било више од 30.000 жртава, бораца и цивила.

Он је подсјетио да је успостављање Републике Српске представљало одговор на сепаратистичке потезе република бивше Југославије, када су донесене одлуке без сагласности сва три народа у тадашњој БиХ.

Бјелица је изразио наду да ће обавезу обиљежавања Дана Републике и чувања Српске преузети нове генерације.

Предсједник клуба СДС-а у Скупштини општине Соколац Ненад Самарџија рекао је да је од самог почетка вјеровао у пројекат настанка Републике Српске и да се на задовољство српског народа сутра слави 28 година њеног постојања.

-Било је доста тешких момената и искушења, али смо сви заједно, посебно чланови СДС-а, давали огроман допринос и увијек били међу првима када је требало бранити Српску - нагласио је Самарџија.

Вијенце на Централни крст на Војничком спомен-гробљу на Сокоцу положиле су делегације СДС-а, Општинског одбора СДС-а Соколац, општине Соколац, као и Борачке организације Сарајевско-романијске регије.
Коментари 0
Повезане вијести
Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва
Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором Одсуство радника из Републике Српске поводом Дана Српске правдали годишњим одмором
Младић испитан због паљења заставе Српске у Зеници, саслушани и организатори скупа Младић испитан због паљења заставе Српске у Зеници, саслушани и организатори скупа
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 9m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    19h 42m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 8m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 21m
    0
  • Партизан мијења име!
    8h 50m
    3