Шаровић: Док се од грађана тражи солидарност, власт РС даје 4 милиона за софтвер

31.03.2020. 15:33
0
ИЗВОР: Катера

И поред бројних захтјева јавности и апела струке да се у овом тренутку прекине са непотребним јавним набавкама, власт и даље наставља са праксом расипања јавног новцаказао је данас предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић.

- Док се од грађана тражи и на њих апелује да буду солидарни и уплаћују властита средства у Фонд солидарности за борбу против корона вируса, а Србија због несташице основних средстава и опреме у здравственом сектору у Републику Српску шаље ургентну помоћ, неки у ванредној ситуацији и у овако критичном тренутку за цијелу земљу расписују и проводе јавне тендере и непотребно троше милионе за набавке софтверске опреме – истакао је Шаровић.

Предсједник СДС-а је нагласио да дани пред нама, поред здравствене бриге, носе и ону која тек слиједи – одржавање економије која већ сада трпи и на великом је искушењу.

- Влада Републике Српске сада је на великом испиту - Да ли може и да ли хоће зауставити недодирљиве и спријечити ову срамоту?! – закључио је Шаровић.

Коментари 0
Повезане вијести
Миличевић: Састанак је само тражење алибија јер излазите на изборе које је расписао ЦИК Миличевић: Састанак је само тражење алибија јер излазите на изборе које је расписао ЦИК
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    20h 34m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    6h 7m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    20h 44m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    6h 13m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    6h 11m
    0