Шаровић: Имаћете активнији и много јачи СДС

04.08.2019. 09:36
0
ИЗВОР: БН/ Klix

Већ дуже вријеме СДС се спомиње као потенцијални партнер из Републике Српске за власт на државном нивоу. С обзиром на тренутне политичке односе то је тешко очекивати, али предсједник СДС-а Мирко Шаровић ипак најављује један нови СДС.

– Овај СДС ће бити по многоме другачији од онога каквог сте познавали до данас. Настојаћемо да ширимо круг странака са којима можемо да градимо партнерске односе данас, сутра или некад у будућности. Важно је да познајемо исте интересе и циљеве. То је посебно важно. Важни су циљеви и небитна је цијена коју ћемо платити да до њих дођемо – рекао је Шаровић.

Шаровић сматра да и ако се некада формира Савјет министара у саставу СНСД, СДА и ХДЗ, да он неће дати добре резултате.

– Ја онда постављам питање како ће функционисати Савјет министара у саставу СНСД, СДА и ХДЗ? Да ли је боље за грађане ове земље, без обзира гдје живјели да се такав сазив Савјета министара “склепа” или да такав концепт, који је једно велико ништа не заживи. Ми у СДС не тврдимо да ћемо баш ми имати већину за Савјет министара, до тога је тежак пут, али не само због Дома народа већ уопште. Ипак, тешко је очекивати договор садашње преговарачке тројке, то је осуђено на пропастрекао је Шаровић. 

Коментари 0
Повезане вијести
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Најчитаније
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    12h 34m
    1
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    22h 8m
    1
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    16h 22m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    21h 26m
    1
  • Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
    16h 6m
    0