Шаровић: Имам енергију, знања и умијећа за побједу

23.06.2022. 20:00
3
ИЗВОР: srpskainfo.com

Предсједник Главног одбора СДС, Милан Миличевић, потврдио је да је Градски одбор одлучио да је кандидат странке за српског члана Предсједништва БиХ буде лидер странке Мирко Шаровић.

Миличевић је Шаровићу честитао и пожелио побједу, за коју је рекао да би била једини успјех. Он је рекао да очекује подршку остатка опозиције, и да на исти начин Јелена Тривић из ПДП, кандидат за предсједника Републике Српске, буде подржана испред СДС.

Предсједник СДС, Мирко Шаровић, након сједнице Главног одбора СДС, изјавио је да му је драго што је овај процес приведен крају. Упутио је много комплимената на рачун Миличевића.

– Ми можемо доћи до побједе, ми смо увјерени у то. Водићемо позитивну кампању, пружамо руку противкандидатима, мислимо да треба да се надмећемо у томе ко може да понуди бољу будућност нашим грађанима. Имам довољно енергије, знања и умијећа да у октобру однесем побједу. Српска је постала црна тачка – каже Шаровић.

Шаровић није желио да коментарише данашњи састанак Јелене Тривић и Кристијана Шмита.

– Тривићева је сјајан кандидат. Она процјењује са ким треба да се сретне. Што се мене тиче, легитимитет Шмита је упитан, без подршке СБУН. Не подржавамо санкције, наметање закона – рекао је Шаровић.

Слика

Фото: Миомир Јаковљевић/РИНГИЕР

О томе кога жели за политичког противника, каже да има жеља које не може да подијели са новинарима. У случају да то буде Милорад Додик, Шаровић каже да су имали много двобоја, да су различитог карактера и темперамента.

– Наравно, има и других кандидата – каже Шаровић.

Говорећи о Ненаду Нешићу, као кандидату за члана Предсједништва БиХ, он је рекао да је ово референдумско питање да се сви придруже у промјени власти у Републици Српској, или не.

– Трећег пута нема. Поштујем ДНС и њихове бираче, требали би бити на нашој страни. Свако је важан, био парламентарна странка или не – каже Шаровић.

На директно питање да ли очекује да се Нешић повуче, у његову корист, Шаровић је загонетно рекао да очекује да “поступамо у складу са оним како смо разговарали”.

– Ко се сматра опозицијом треба да има само једног кандидата за члана Предсједништва БиХ и једног кандидата за предсједника Републике Српске – каже лидер СДС.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Mirce 25.06.2022. 16:24
    Sve sto si do danas pokazao je da si u stanju trpat u scoj dzep i kao i svaki u Osovini, od Bosica pa do danas, u stanju unistit tu istu.
  • Generic placeholder image
    Goran 24.06.2022. 08:50
    Gospodin Sarovic moze pobijediti svakog kandidata uz pomoc cijele opzicije u RS,samo da mu Mile ne izadje na crtu,tada nema sanse
  • Generic placeholder image
    Заворањ 23.06.2022. 20:47
    Да ли је Србима потребан Бајден или Трамп?
Повезане вијести
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    12h 32m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    21h 24m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    15h 15m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    19h 0m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    10h 7m
    4