Шаровић: Имам енергију, знања и умијећа за побједу

23.06.2022. 20:00
3
ИЗВОР: srpskainfo.com

Предсједник Главног одбора СДС, Милан Миличевић, потврдио је да је Градски одбор одлучио да је кандидат странке за српског члана Предсједништва БиХ буде лидер странке Мирко Шаровић.

Миличевић је Шаровићу честитао и пожелио побједу, за коју је рекао да би била једини успјех. Он је рекао да очекује подршку остатка опозиције, и да на исти начин Јелена Тривић из ПДП, кандидат за предсједника Републике Српске, буде подржана испред СДС.

Предсједник СДС, Мирко Шаровић, након сједнице Главног одбора СДС, изјавио је да му је драго што је овај процес приведен крају. Упутио је много комплимената на рачун Миличевића.

– Ми можемо доћи до побједе, ми смо увјерени у то. Водићемо позитивну кампању, пружамо руку противкандидатима, мислимо да треба да се надмећемо у томе ко може да понуди бољу будућност нашим грађанима. Имам довољно енергије, знања и умијећа да у октобру однесем побједу. Српска је постала црна тачка – каже Шаровић.

Шаровић није желио да коментарише данашњи састанак Јелене Тривић и Кристијана Шмита.

– Тривићева је сјајан кандидат. Она процјењује са ким треба да се сретне. Што се мене тиче, легитимитет Шмита је упитан, без подршке СБУН. Не подржавамо санкције, наметање закона – рекао је Шаровић.

Слика

Фото: Миомир Јаковљевић/РИНГИЕР

О томе кога жели за политичког противника, каже да има жеља које не може да подијели са новинарима. У случају да то буде Милорад Додик, Шаровић каже да су имали много двобоја, да су различитог карактера и темперамента.

– Наравно, има и других кандидата – каже Шаровић.

Говорећи о Ненаду Нешићу, као кандидату за члана Предсједништва БиХ, он је рекао да је ово референдумско питање да се сви придруже у промјени власти у Републици Српској, или не.

– Трећег пута нема. Поштујем ДНС и њихове бираче, требали би бити на нашој страни. Свако је важан, био парламентарна странка или не – каже Шаровић.

На директно питање да ли очекује да се Нешић повуче, у његову корист, Шаровић је загонетно рекао да очекује да “поступамо у складу са оним како смо разговарали”.

– Ко се сматра опозицијом треба да има само једног кандидата за члана Предсједништва БиХ и једног кандидата за предсједника Републике Српске – каже лидер СДС.

Коментари 3
 • Generic placeholder image
  Mirce 25.06.2022. 16:24
  Sve sto si do danas pokazao je da si u stanju trpat u scoj dzep i kao i svaki u Osovini, od Bosica pa do danas, u stanju unistit tu istu.
 • Generic placeholder image
  Goran 24.06.2022. 08:50
  Gospodin Sarovic moze pobijediti svakog kandidata uz pomoc cijele opzicije u RS,samo da mu Mile ne izadje na crtu,tada nema sanse
 • Generic placeholder image
  Заворањ 23.06.2022. 20:47
  Да ли је Србима потребан Бајден или Трамп?
Повезане вијести
Берјан: Понашање савјетника предсједника Српске без осуде кабинета у којем ради Берјан: Понашање савјетника предсједника Српске без осуде кабинета у којем ради
Миличевић: Опозиционе партије имају исти циљ - промјена лоше власти у Српској Миличевић: Опозиционе партије имају исти циљ - промјена лоше власти у Српској
СДС неће пристати на кориштење бонских овлаштења СДС неће пристати на кориштење бонских овлаштења
Најчитаније
 • Посљедњи испраћај Далибора Пљеваљчића
  11h 3m
  0
 • Обавјештење о пријему захтјева категорисаних бораца ВРС на јединствени мјесечни борачки додатак
  12h 52m
  0
 • Александра је побиједила рак са метастазама на седам органа
  17h 34m
  1
 • Бањанин: Научни рад објављен у врхунском међународном часопису - доказ да се у Источном Сарајеву школују квалитетни кадрови
  15h 28m
  4
 • Сандри Савић потребни добровољни даваоци крви на ВМА
  7h 24m
  0