Шаровић: Историја је нераскидиво везала судбину Републике Српске и Српске демократске странке

12.07.2021. 09:11
0
ИЗВОР: Катера

Српска демократска странка је претеча Републике Српске, утемељитељ идеје о њеном настанку, ујединитељ српског народа западно од Дрине, лучоноша идеје о слободи српског народа и идејни творац политичког организовања Срба у најтежим тренуцима за српски народ – поручио је данас Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке поводом Петровдана, крсне славе и 31. године од постанка Српске демократске странке.

- Историја је данас, 31 годину од оснивања СДС-а, чврсто и нераскидиво везала Српску демократску странку и Републику Српску а идеје и име Српске демократске странке дубоко уклесала  у темеље Републике Српске. Политичка стремљења и храброст оснивача Српске демократске странке сачували су српски народ у БиХ од судбине коју су наши сународници доживјели у Крајини или на Косову – казао је Шаровић.

Слика

Он је истакао да је кад је било најтеже управо су под барјаком и грбом Српске демократске странке брањени слобода и опстанак српског народа у Босни и Херцеговини.

- И данас као и прије 31 годину Република Српска је наше највеће завјештање. Другачији су изазови али наша преданост Републици Српској је једнака као и прије 31 годину. Свих ових година Српска демократска странка је дијелила судбину свога народа и управо је у томе рецепт наше снаге и политичког трајања – поручио је Шаровић.

 Предсједник СДС је поручио да данас сви политички и друштевни ауторитети као и читав српски народ, Српској демократској странци дају признање и почаст на све урађено у ових 31 годину.

- Свих ових година Српска демократска странка је остала и СРПСКА И ДЕМОКРАТСКА. У свим изазовима тешким за наш народ увијек смо били снага помоћи, увијек на страни свог, српског народа. С друге стране, демократски капацитети и демократска стремљења које Српска демократска странка поједује и његује у свом раду свих ових година, нешто је чиме би се могле подичити и политичке партије далеко развијенијих демократије него што је Република Српска – рекао је Шаровић.

Шаровић је искористио прилику да се обрати и чланству СДС-а, а управо   оданост и повјерење чланства према идеју СДС-а превазилази све изазове које су вријеме, наши политички противници и међународна заједница покушали наметнути као терет Српској демократској странци. „Оданост и вјера нашег чланства, честитих домаћина, радника, интелегенције а посебно наших дама, које су најоданији дио нашег друшва, према  Српској демократској странци јача је од напора свих наших непријатеља да учине да СДС ослаби или нестане. Управо сте ви разлог зашто се наш барјак поносно виори данас и у Бањалуци, и у Бијељини и у мом Источном Сарајеву и у Херцеговини и у Посавини и на Козари. Једним срцем куца данас сваки СДС-овац од Новог Града до Требиња. То је доказ да наша идеја и данас вриједи“ – закључио је Шаровић.

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 5m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 4m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    23h 17m
    0
  • Партизан мијења име!
    13h 46m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 19m
    0