Шаровић: Легитимно је да СДС покуша да обезбиједи 22 посланика

24.10.2019. 20:55
0
ИЗВОР: Srna

Предсједник СДС Мирко Шаровић сматра да је легитимно да ова странка покуша да обезбиједи 22 посланика како би Представнички дом парламента БиХ могао да ради, а да ће се видјети да ли ће у томе и успјети.

– Инцијатива постоји и не зависи само од СДС, већ и од других партнера да се Парламентарна скупштина одблокира и крене да ради – рекао је Шаровић, наводећи да СДС води разговоре са другим странкама.

Према његовим ријечима, у неким ситуацијама за одблокирања рада парламента је потребан Дом народа, а у неким не.

– У финансијским аранжманима потребан је Дом народа – рекао је Шаровић новинарима у Сарајеву и додао да би ту, како каже, били стављени у осјетљиву ситуацију сви они посланици и делегати који би евентуално били против усвајања финансијских аранжмана битних за економију БиХ.

Он је поновио да се СДС залаже за формирање власти на нивоу БиХ, али и да је против тога да било која странка поставља било какве предуслове.

Говорећи о могућности да власт на нивоу БиХ не буде формирана до наредних општих избора, Шаровић је оцијенио да су све опције у игри – и да се партнери договоре и формирају власт, да евентуално неко други буде дио ширег парнерства, али и могућност да се на то чека наредних мјесеци, па и до локалних или неких других избора.

Коментари 0
Повезане вијести
Миличевић: Састанак је само тражење алибија јер излазите на изборе које је расписао ЦИК Миличевић: Састанак је само тражење алибија јер излазите на изборе које је расписао ЦИК
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    2h 44m
    4
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    2h 49m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    3h 41m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    16h 11m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    3h 55m
    0