Шаровић: Нећемо бити дио Додикове игре

05.05.2021. 17:42
1
ИЗВОР: Srpskainfo.com

Српска демократска странка неће бити учесник у једној у низу пропалих иницијатива Милорада Додика, којима он вара властити народ, рекао је данас лидер СДС Мирко Шаровић коментаришући позив предсједника СНСД опозицији у Републици Српској да разговарају о његовој иницијативи за дијалог између конститутивних народа о могућим рјешењима.

Шаровић каже да ова, као и претходне Додикове иницијативе, долази у тренутку када власт нема одговор на крупна животна и економска питања и када жели избећи одговорност за пропусте у борби против пандемије корона вируса.

– Додикова понуда опозицији је као и сама иницијатива неодговорна и неозбиљна. У тренутку када имамо толико гладних људи поставља се питање о мирном раздруживању, иако је јасно да се о томе не може постићи договор – каже Шаровић.

Он наводи да ова иницијатива у суштини значи распакивање Дејтонског споразума, истичући да је то апсолутни авантуризам који Српску може довести у лошу позицију.

– Ова прича која се намеће у јавности треба само Милораду Додику, Бакиру Изетбеговићу и Драгану Човићу за убирање политичких поена – истакао је он.

Шаровић, који је данас посјетио општину Лопаре гдје је одржао састанак са функцинерима и начелницима и градоначелницима СДС из изборне једнице 6, је крекао да је за СДС ово једна од најуспјешнијих изборних јединица.

– Од шест локалних заједница у овој изборној јединици четири воде начелници и градоначелници из СДС. Од СНСД смо много јачи и када су у питању одборнички мандати јер СДС има укупно 43 одборника, а СНСД има 29 – рекао је Шаровић и поручио да ће СДС 2022. године у овој изборној јединици још убједљивије побиједити политичке противнике из СНСД.

Замјеник предсједника СДС и начелник општине Лопаре Радо Савић је рекао да је на Мајевици, Семберији и Посавини СДС најјача политичка странка.

– Данас смо разговарали о томе шта треба радити како би на изборима 2022. била апсолутни побједници, а све са циљем да донесемо бољи живот грађанима Српске. Стање у које је ова власт довела Републику Српску није добро што се види сваки дан и зато се удружујемо и тражимо добре приједлоге и иницијативе да ствари промијенимо на боље – рекао је Савић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    gago 06.05.2021. 10:22
    Ма шта кажеш,нећете ако се питате ви, дугогодишњи губитници гласачког тијела! Додик вас годинама дрибла "к'о каубој коња" и још дуго ће ха ха ха
Повезане вијести
Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом Бодирога на одавању почасти за 3.267 убијених Срба у Кравици: СДС увијек са својим народом
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    16h 5m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    14h 19m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    12h 9m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    15h 24m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    10h 7m
    0