Шаровић: Ослободити плаћања корона теста и лица која иду на лијечење ван РС, пензионере и лица са посебним потребама

12.05.2020. 14:23
0
ИЗВОР: Катера

Српска демократска странка упутила је данас Народној скупштини РС проширену иницијативу да се ђаци, студенти, лица са посебним потребама и лица која путују у пратњи тих лица ван Републике Српске, пензионери и лица која су упућена на лијечење ван Републике Српске ослободе од плаћања комерцијалне цијене тестирања на корона вирус који сада износи 200 КМ, истакао је Мирко Шаровић, предсједник СДС.

- Похваљујемо одлуку Владе РС да уважи нашу иницијативу да плаћања корона теста буду особођени студенти из Републике Српске. Међутим, сматрамо да постоје још неке категорије становништва које треба да буду ослобођене од плаћања ове комерцијалне услуге из разлога што се ради о лицима чије лијечење није могуће у Републици Српској – казао је Шаровић.

Шаровић сматра да и лица са посебним потребама која из одређених разлога напуштају Републику Српску, личних или здравствених, треба да буду ослобођена обавезе плаћања овог тестирања.

- Обзиром да се ради о лицима којима је неопходна помоћ и њега других особа, тражимо да се чланови породице која су у пратњи ових лица на путовању ослободе плаћања комерцијалног тестирања у Институту за јавно здравство – нагласио је Шаровић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    18h 48m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    8h 1m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    7h 32m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    7h 55m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    22h 52m
    0