Шаровић: У Требињу ће се десити промјене

31.05.2020. 14:24
0
ИЗВОР: Катера

Предсједник СДС Мирко Шаровић је данас у Требињу изјавио да је ситуација у овом граду зрела за промјену власти, која је овај град и цијелу Херцеговину довела у најтежу ситуацију од потписивања Дејтонског споразума до данас.

Он је рекао да СДС поред традиционалних коалиционих партнера на наредним локалним изборима рачуна и на сарадњу и подршку  “Херцеговачког народног покрета“.

- Обављамо разговoре о том питању и то је био разлог моје јучерашње посјете Херцеговини. Трагамо за најбољим именом око ког могу да се окупе сви који су противници актуелне власти у Требињу и да дамо кандидата који улијева највеће повјерење грађана - казао је Шаровић на конференцији за новинаре одржаној прије почетка састанак Координационог одбора СДС за изборну јединице 9.

Коментаришући захтјев за раскид уговора о набаци пољске болнице Шаровић је рекао да је јасно да су носиоци власти схватили да им се у року од 24 сата може десити исто оно што се десило са виновницима набавке спорних респиратора у Федерацији БиХ.

- Ми сматрамо да сви који су учествовали у злоупотреби овако огромних размјера морају одговарати јер су се они у овако трагичном тренутку за Републику Српску бавили нечасним пословима, за вријеме када су људи умирали и када смо имали највећи број заражених - навео је Шаровић.

 

Коментаришући одржавање посебне сједнице НСРС на којој ће бити разматрана информација о „Резолуцији о поштовању жртава фашистичког режима и покрета“, Шаровић је изразио чуђење да је СНСД посегнуо за сазивањем посебне сједнице по овом питању.

 

„То је тако танак лед за њих да ће доживјети дебакл. Избегли су да осуде усташки покрет и блајбуршјку мису у Сарајеву сврставајући се на страну ХДЗ. Направили су неопростиву грешку. Стварно не знам за шта желе да се ухвате, али лоше ће проћи“, поручио  је Шаровић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО) Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
Сутра слава СДС-а у Источној Илиџи Сутра слава СДС-а у Источној Илиџи
Општински одбор и замјеник начелника Калиновика прешао у СДС Општински одбор и замјеник начелника Калиновика прешао у СДС
Најчитаније
 • ''Вукови" са Пала купили аутомобил Драги Рупару
  20h 14m
  4
 • Традиционално дружење Илиџанаца (ФОТО)
  20h 4m
  2
 • Ватрогасци из Источног Сарајева потресном поруком опростили се од младог колеге
  46m
  0
 • Хеликоптер активан на терену, избачено 25 тона воде, отежани услови за гашање ватре
  20h 19m
  0
 • Напици који ће освјежити љето
  1h 7m
  0