Шаровић: Жао ми је што је Миличевић одустао од кандидатуре

08.06.2022. 20:32
0
ИЗВОР: istokrs.com

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић, пред одржавање данашње сједнице странке, није хтио да потврди своју кандидатуру за члана Предсједништва БиХ и поручио да на данашњем засједању имају важније теме од одабира кандидата.

Шаровић каже да ни СНСД, као њихова главна конкуренција, није објавио канидате док Миличевић у свом писму истиче да се залагао да објава кандидата буде раније.

- Милан је иначе сматрао да смо кандидате требали објавити много раније, али преовладало је то што наша главна конкуренције није изашла са канидатима и ми то пратимо. Имамо још мјесец дана до рока. Тако, данас питање инокосних функција неће бити у фокусу нашег интересовања - рекао је Шаровић.

Шаровић каже да ће на данашњој сједници Предсједништва СДС-а бити ријечи о посланичким листама за Народну скупштину РС и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

- Жао ми је што је Милан одустао. Ово је процес који је код нас требао да траје још извјесно вријеме (мисли на необјављивање имена кандидата). Ми данас нећемо разговарати о финалу тог процеса, имамо много посла око посланичких листа у изборним јединицама и за Народну скупштину и за Представнички дом – рекао је он.

Шаровић је споменуо да ће кандидат за члана Предсјендишта БиХ бити неко од чланова Предсједништва СДС-а, не прецизирајући ко је у питању.

- Ко ће на крају да понесе ту тешку обавезу, видјећемо. Неко од нас, односно чланова Предсједништва сигурно хоће. Милан Миличевић је мој први сарадник и један сјајан човјек и начелник. Заједно ћемо се договарати о стварима које се тичу изборног процеса да би се што боље припремили за предстојеће изборе. Нема ту било какве љутње, видјећемо ко може да одговори овом изазову, што је најважније. Као шеф странке носим највећу одговорност био или не био кандидат за ову функцију. Сви ћемо бити заједно, али ко ће да носи ту прву палицу видјећемо - рекао је Шаровић.

Подсјећамо, у писму упућеном Предсједништву странке Миличевић је, између осталог рекао, да га је Шаровић замолио да повуче своју кандидатуру да се не би „изазвале подјеле у странци“. Међутим, Шаровић је демантовао ове наводе, рекавши да му је понудио другачији приједлог.

- На прошлој сједници Предсједништва лично сам му (Миличевићу) рекао ‘молим те имаш неколико дана, види можеш ли да преузмеш ту одговорност и сви ћемо да станемо иза тебе. Уколико мислиш да можеш то да понесеш нема потребе да идемо и да се прегласамо на Главном одбору, идемо са једним кандидатом’. То је била моја понуда њему, која је фер и коректна - рекао је Шаровић.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    14h 37m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    23h 29m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    17h 20m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    12h 12m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    21h 5m
    0