Састанак СДС и ПДП: “Најважније је да опозиција има само једног кандидата на изборима”

24.02.2020. 19:18
0
ИЗВОР: Srpska.info

Делегације СДС и ПДП, предвођене предсједницима странака Мирком Шаровићем и Браниславом Бореновићем, одржали су састанак у Бањалуци на којем су договарале даље дјеловање.

Како је истакао лидер ПДП ово је био једану низу састанака који ће се одржати у наредном периоду.

– Мени је важно да заједно са Шаровићем и кључним људима у Републици Српској сарађујемо како бисмо РС ослободили од ненародног режима, како би била слободна и једнака за све и то је изузетно важно у народном периоду. У свом овом сивилу желимо показати само да смо спремни радити и показати да су лидерство и људи који воде СДС и ПДП спремни да се изборе са свим изазовима – рекао је Бореновић.

Што се тиче кандидатуре за градоначелника Бањалуке, Бореновић сматра да треба окупити све политичке партије које гледају једнако на стање у Бањалуци и РС.

– Знате да је Градски одбор ПДП кандидовао Драшка Станивуковића. Младен Иванић неће бити кандидат, како се шпекулише. Желимо да дефинишемо стратегију с циљем једног кандидата СДС, ПДП и ширег круга политичких странака који ће подржати и окупити цијелу опозицију, али и све људе који желе промјене у локалним срединама – истакао је Бореновић.

Шаровић сматра да није било нимало мудро Милораду Додику да не да сагласност за долазак Ђукановића јер сматра да ће РС дипломатски много изгубити.

– Ко не жели бити с Ђукановићем, не мора бити на том састанку. Има много начина да се искаже незадовољство, а ово је најгори начин и једна велика грешка. Ове ствари је требало рјешавати на другачији начин. Сматрам да је лоше како српски члан Предсједништва БиХ рјешава овакве ствари – поручио је Шаровић.

Додао је да би за СДС и цијелу опозицију било корисно да Милан Радовић буде дио опозиције и да би био задовољан ако пређе.

– Још не могу о томе говорити јер се ради о особи с којом дијелимо много тога заједничког, а која жели само најбоље за Републику Српску. Оно што је најважније јесте да опозиција има само једног кандидата, не два или три, него само једног, и то је порука за СДС, ПДП, али и све оне које желе да сруше тренутну власт у Републици Српској. Подржаћемо оног кандидата који можда има највише шанси да побиједи. Политике СНСД и СДС готово да немају ништа заједничко и, уколико би СНСД рекао да је погријешио у Бијељини и да је спреман да прихвати политику СДС, онда бисмо можда могли разговарати – рекао је Шаровић.

Коментари 0
Повезане вијести
Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке Миличевић: Дјелимично ријешен проблем финансирања странке
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    21h 52m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    19h 27m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    5h 26m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    3h 53m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    5h 45m
    0