Савићевић: Регионална лига немогућа

14.05.2021. 17:43
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Дејан Савићевић, бивши ас Црвене звезде и Милана, говорио је о немогућем оснивању регионалне лиге у фудбалу.

Први човек Фудбалског савеза Црне Горе сматра да је тако нешто тешко изводљиво због политичких тензија на простору бивше Југославије. Савићевић мисли да је немогуће организавати утакмице и навео примјер Звезде и сплитског Хајдука.

-Видите да су времена јако турбулентна. И послије толико година страсти се и даље нису смириле на све три стране. Мало крене на боље, али брзо почне да се прича о неком одвајању, па настане велика тензија. Да ли неко заиста мисли да Црвена звезда може да оде у Сплит и да одигра утакмицу или Хајдук да дође у Београд пред публиком?- каже Савићевић у разговору за “Меридијан спорт“.

Савићевић признаје да не разуме зашто се стално говори о тој лиги.

-Не знам зашто се то потенцира, а поред безбједносног изазова, имате и административне баријере. Па, ко ће да управља том лигом, ко ће водити, судити, кажњавати? Превише се то лако прихвата, али фудбал није кошарка. Фудбал је фудбал. Лакше је контролисати двије или три хиљаде људи, него 20 или 30 хиљада. Па, нема те полиције која би то могла да каналише и регулише. А, играти без публике нема дражи.- објашњава Савићевић.

Осим тога, Савићевић наводи и још неке потпуно реалне проблеме.

-Такође, немамо ни термина. Имамо домаћа првенства, не можемо да играмо ни током децембра, ни јануара, ни фебруара, мало је термина. Шири се Лига шампиона, прави се УЕФА Лига 2, када да играмо то првенство, шта ћемо са домаћим шампионатима- пита се Савићевић и додаје- Будућност и Вардар рецимо никада не би изашли у Европу из те лиге. Тешко би тако неке екипе успјеле поред велике четворке. Шта бисмо радили са домаћим лигама, како би се испадало, како би се улазило? Једино да и ми направимо нашу Суперлигу, па да из ових домаћих лига нико не испада… Не знам зашто то потенцирате, не могу подићи руку управо због ових ствари и тешко је да се то деси у неком наредном периоду- закључио је Савићевић.

Коментари 0
Повезане вијести
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене Ближи се камп Црвене звезде у Источној Илиџи, пријаве још увијек отворене
Представљен дрес Србије за Европско првенство (ФОТО) Представљен дрес Србије за Европско првенство (ФОТО)
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    20h 21m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    17h 50m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    12h 4m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    17h 8m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    8h 16m
    0