Савјет министара БиХ усвојио нацрт буџета већином гласова

18.02.2021. 16:50
0
ИЗВОР: klix.ba

Савјет министара Босне и Херцеговине је данас усвојио Нацрт закона о Буџету институција БиХ, а повећање основице државним службеницима на 498 КМ скинуто је с дневног реда међутим то се налази у приједлогу закона.

Државни министри ни данас нису усвојили Приједлог одлуке о висини основице за обрачун плате запослених у институцијама Босне и Херцеговине за 2021. годину, а о овоме ће одлучивати Предсједништво БиХ.

Министар финансија Вјекослав Беванда је након прошле сједнице казао да су гласали за то да основица буде враћена на 498 КМ, како је и било у 2012. години. Стога ово није хтио назвати повећањем основице, него враћањем.

Усвојен је и Нацрт закона о Буџету институција Босне и Херцеговине и међународних обавеза Босне и Херцеговине за 2021. годину, мада не једногласно. Министар Беванда такођер није хтио рећи ко није гласао за овај Нацрт који ће се сада наћи и на Предсједништву БиХ.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ У сриједу у УН о резолуцији о Сребреници и сједница Савјета безбједности УН о БиХ
Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 27m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 0m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 26m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 39m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 8m
    3