Савремене учионице и видео-надзор – донација компаније м:тел

23.05.2024. 15:18
0
ИЗВОР: katera.news

Као дугогодишњи пријатељ бањалучке Гимназије, компанија м:тел донирала је средстава којима су двије учионице ове школе потпуно адаптиране, а набављена је и опрема потребна за извођење савремене наставе. Уз адаптацију учионица, Гимназија Бања Лука добила је и систем видео-надзора који ће омогућити већу безбједност и ученика и професора ове школе. Генерална директорка компаније м:тел Јелена Триван приликом посјете бањалучкој Гимназији, симболично је предала у рад реновиране учионице директорки школе Вити Малешевић.

За санацију учионица, намјештај и техничку опрему, те постављање видео-надзора у цијелој школи, компанија м:тел је донирала више од 100.000 КМ, а наредни корак је и набавка рачунарске опреме. 

- Када сам видела у каквом стању су биле учионице, одлучила сам да их најпре реновирамо, а тек након тога донирамо и сву потребну рачунарску опрему. Осим тога, уградили смо и најсавремнији видео-надзор уз који ће деца и особље школе бити сигурнији и безбеднији“, изјавила је Јелена Триван, генерална директорка компаније м:тел. Обраћајући се ученицима и запосленима ове школе, Триван је истакла да је образовање једина сигурна инвестиција. „Као ученици Гимназије, ви сте елита једног друштва која заслужује образовање у пристојним и модерно опремљеним учионицама - поручила је Триван.

Друштвена одговорност подразумијева бригу о заједници, а нарочито о образовним установама и нашим младима који заслужују најбоље услове за учење. Управо зато, компанија м:тел улаже знатна средства да помогне што више основних и средњих школа, али и факултета, на различите начине.

Уз захвалност компанији м:тел и директорки Триван, директорка Гимназије Бања Лука Вита Малешевић истакла је колики значај ова донација има за школу и њене ученике.

- Уз нов и савремен видео-надзор, наша школа која се може похвалити већим бројем ученица и професорки у односу на мушкарце, сада ће бити још безбједнија, а ми ћемо се осјећати још сигурније, а обећање да ћемо након реновираних учионица добити и рачунарску опрему, даје нам додатну сигурност и елан да боље радимо свој посао, стичемо и ширимо знања - поручила је Малешевић.

 Ова донација наставак је сличних активности које је компанија м:тел реализовала на Електротехничком факултету у Бањалуци и Источном Сарајеву, као и Природно-математичком факултету у Бањалуци, а уједно и потврда преданости и усмјерења да значајна средства улаже у образовање, како би млади остајали овдје и образовали се у својој земљи.

Коментари 0
Повезане вијести
Пред читаоцима нови број "м:агазина" Пред читаоцима нови број "м:агазина"
Триван: Здравије друштво нам је важније од профита Триван: Здравије друштво нам је важније од профита
Уживај у љету са телефоном из нове м:тел понуде Уживај у љету са телефоном из нове м:тел понуде
Најчитаније
 • Стабилизује се снабдијевање струјом, стигло и образложење зашто је дошло до нестанка
  8h 12m
  0
 • Пожар на далеководу на граници Црне Горе и БиХ: Потребни хеликоптери?
  7h 29m
  0
 • Мокро: Приликом претреса куће одузета пушка
  13h 4m
  0
 • Стигло образложење зашто је дошло до нестанка струје
  6h 14m
  0
 • Велики пожар на Илиџи: Гори зграда
  5h 33m
  0