Savremene učionice i video-nadzor – donacija kompanije m:tel

23.05.2024. 15:18
0
IZVOR: katera.news

Kao dugogodišnji prijatelj banjalučke Gimnazije, kompanija m:tel donirala je sredstava kojima su dvije učionice ove škole potpuno adaptirane, a nabavljena je i oprema potrebna za izvođenje savremene nastave. Uz adaptaciju učionica, Gimnazija Banja Luka dobila je i sistem video-nadzora koji će omogućiti veću bezbjednost i učenika i profesora ove škole. Generalna direktorka kompanije m:tel Jelena Trivan prilikom posjete banjalučkoj Gimnaziji, simbolično je predala u rad renovirane učionice direktorki škole Viti Malešević.

Za sanaciju učionica, namještaj i tehničku opremu, te postavljanje video-nadzora u cijeloj školi, kompanija m:tel je donirala više od 100.000 KM, a naredni korak je i nabavka računarske opreme. 

- Kada sam videla u kakvom stanju su bile učionice, odlučila sam da ih najpre renoviramo, a tek nakon toga doniramo i svu potrebnu računarsku opremu. Osim toga, ugradili smo i najsavremniji video-nadzor uz koji će deca i osoblje škole biti sigurniji i bezbedniji“, izjavila je Jelena Trivan, generalna direktorka kompanije m:tel. Obraćajući se učenicima i zaposlenima ove škole, Trivan je istakla da je obrazovanje jedina sigurna investicija. „Kao učenici Gimnazije, vi ste elita jednog društva koja zaslužuje obrazovanje u pristojnim i moderno opremljenim učionicama - poručila je Trivan.

Društvena odgovornost podrazumijeva brigu o zajednici, a naročito o obrazovnim ustanovama i našim mladima koji zaslužuju najbolje uslove za učenje. Upravo zato, kompanija m:tel ulaže znatna sredstva da pomogne što više osnovnih i srednjih škola, ali i fakulteta, na različite načine.

Uz zahvalnost kompaniji m:tel i direktorki Trivan, direktorka Gimnazije Banja Luka Vita Malešević istakla je koliki značaj ova donacija ima za školu i njene učenike.

- Uz nov i savremen video-nadzor, naša škola koja se može pohvaliti većim brojem učenica i profesorki u odnosu na muškarce, sada će biti još bezbjednija, a mi ćemo se osjećati još sigurnije, a obećanje da ćemo nakon renoviranih učionica dobiti i računarsku opremu, daje nam dodatnu sigurnost i elan da bolje radimo svoj posao, stičemo i širimo znanja - poručila je Malešević.

 Ova donacija nastavak je sličnih aktivnosti koje je kompanija m:tel realizovala na Elektrotehničkom fakultetu u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, kao i Prirodno-matematičkom fakultetu u Banjaluci, a ujedno i potvrda predanosti i usmjerenja da značajna sredstva ulaže u obrazovanje, kako bi mladi ostajali ovdje i obrazovali se u svojoj zemlji.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uživaj u ljetu sa telefonom iz nove m:tel ponude Uživaj u ljetu sa telefonom iz nove m:tel ponude
Zamijeniti svoju m:tel 3G za 4G SIM karticu potpuno besplatno Zamijeniti svoju m:tel 3G za 4G SIM karticu potpuno besplatno
Navijačka atmosfera i u vašem domu: Hisense televizori po sniženim cijenama u m:tel-u Navijačka atmosfera i u vašem domu: Hisense televizori po sniženim cijenama u m:tel-u
Najčitanije
 • Uspješno izvršen veoma kompleksan vazdušni transport dvomjesečne bebe
  22h 25m
  0
 • Najintrigantnija Srpkinja 19. vijeka: Sarkine “igre prestola” okončao sin raspikuća
  29m
  2
 • Preminulo troje zaraženih Legionelom
  16h 59m
  0
 • CIK kaznio SNSD i DNS zbog preuranjene kampanje
  14h 34m
  0
 • UEFA žestoko kaznila Hrvate!
  15h 9m
  1