СДС неће пристати на кориштење бонских овлаштења

15.09.2023. 18:12
0
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник СДС-а Милан Миличевић изјавио је данас да СДС не би пристао на кориштење бонских овлаштења за смјену предсједника Републике Српске Милорада Додика, ако би до тога дошло, нити би то сматрао важећим.

- Нећемо пристати, нећемо их сматрати важећим и озбиљним јер не сматрам наметање било кога и било чега начином рјешавања политичких питања - рекао је Миличевић новинарима након састанка СДС-а у Бањалуци.

Он је поновио да СДС није разговарао са Шмитом о смјени предсједника Додика нити сматра да је Шмит легитимно изабрани високи представник, те да због тога нису прихватили позив на састанак са њим који је требао бити одржан у Бањалуци.

Миличевић је истакао да је питање државне имовине за СДС граница преко које се не може ићи и неће дозволити да се уништи тај темељ Републике Српске.

Он је рекао да је на данашњем састанку са члановима Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Српске и Предсједништва СДС-а одлучено да конститутивна сједница Главног одбора буде одржана 8. октобра, на којој би требало да буде завршен процес унутарстраначких избора.

Коментари 0
Повезане вијести
Рођено 13 беба у Српској Рођено 13 беба у Српској
У међународној акцији на подручју Српске ухапшене 23 особе У међународној акцији на подручју Српске ухапшене 23 особе
Рођене 23 бебе у Српској, Источно Сарајево богатије за дјечака Рођене 23 бебе у Српској, Источно Сарајево богатије за дјечака
Најчитаније
 • Милош нас треба – покренута хуманитарна акција за нашег суграђанина!
  16h 33m
  2
 • Данас о здравственом стању Милоша Божовића
  19h 7m
  0
 • Сјећање на Веселина Пукету
  20h 21m
  0
 • Рецепт за посне кифле
  13h 4m
  0
 • Цијело подручје општине Соколац прогласити угроженим
  14h 45m
  0