СДС неће пристати на кориштење бонских овлаштења

15.09.2023. 18:12
0
ИЗВОР: srna.rs

Предсједник СДС-а Милан Миличевић изјавио је данас да СДС не би пристао на кориштење бонских овлаштења за смјену предсједника Републике Српске Милорада Додика, ако би до тога дошло, нити би то сматрао важећим.

- Нећемо пристати, нећемо их сматрати важећим и озбиљним јер не сматрам наметање било кога и било чега начином рјешавања политичких питања - рекао је Миличевић новинарима након састанка СДС-а у Бањалуци.

Он је поновио да СДС није разговарао са Шмитом о смјени предсједника Додика нити сматра да је Шмит легитимно изабрани високи представник, те да због тога нису прихватили позив на састанак са њим који је требао бити одржан у Бањалуци.

Миличевић је истакао да је питање државне имовине за СДС граница преко које се не може ићи и неће дозволити да се уништи тај темељ Републике Српске.

Он је рекао да је на данашњем састанку са члановима Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Српске и Предсједништва СДС-а одлучено да конститутивна сједница Главног одбора буде одржана 8. октобра, на којој би требало да буде завршен процес унутарстраначких избора.

Коментари 0
Повезане вијести
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    19h 7m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    20h 18m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    21h 44m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    21h 49m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    21h 17m
    0