СДС тражи хитну сједницу о стању безбједности на територији општине Пале

02.06.2024. 15:17
0
ИЗВОР: katera.news

Предсједник Општинског одбора СДС Пале Душан Газивода упитио је саопштење јавности у којем истиче да ова странка тражи хитну сједницу о стању безбједности на територији општине Пале.

Саопштење преносимо у цјелости.

- Свједоци смо да се у посљедњих неколико дана у Палама дешавају догађаји који имају криминални карактер и уносе немир међу становништвом те захтијевају повлачење потеза одговорних служби, органа и институција власти, као и давање одговора широј јавности на новонастале околности. Дојаве постављених експлозивних направа у свадбене салоне протеклих седмица, дојава о постављеној бомби на д‌јечијем турниру у МЗ Станица Пале, те ноћашњи случајеви паљења два аутомобила представљају аларм за хитну реакцију. 

Стога, тражимо сазивање хитне сједнице Скупштине општине Пале по посебној процедури у року од 48 часова (уторак, 4. 6. 2024) отворене за јавност и у присуству представника Полицијске управе Источно Сарајево. Обавеза свих учесника у друштвено-политичком, јавном и привредном животу је да Паљанима дају одговоре како је дошло до ових дешавања и ко су кривци, као и да ли се иза тога крије обрачун криминалних група, политичких интереса, интереса крупног капитала или је посриједи несто друго? 

 Подсјетићемо да је на приједлог Општинског одбора СДС Пале 26. 4. 2021. године била заказана сједница Скупштине општине Пале о стању безбједности у општини. Тада су одборници скупштинске већине напустили сједницу, наводећи да се на основу појединих медијских натписа не може цијенити безбједносна ситуација. Такође, позвали су се на једномјесечне, тромјесечне и шестомјесечне извјештаје Полицијске управе Источно Сарајево, у којима, без обзира шта се дешавало, стоји да је "стање безбједности на подручју које оперативно покрива ПУ Источно Сарајево стабилно и задовољавајуће". 

Питамо сада одборнике скупштинске већине и представнике Полицијске управе Источно Сарајево да ли су немили догађаји који ових дана потресају општину Пале довољан аларм да се дају реални одговори о безбједносној ситуацији у општини, као и да се да одговор на најважније питање које гласи: Који су мотиви  оваквих догађаја, политика  или нешто друго?

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе
СДС из Бањалуке кренуо у велику народну побједу: Биће опет ВОЉА НАРОДА! СДС из Бањалуке кренуо у велику народну побједу: Биће опет ВОЉА НАРОДА!
Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима Бесплатне карте на Јахорини направиле проблем родитељима и професорима
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 20m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 43m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 16m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 13m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 4m
    0