SDS traži hitnu sjednicu o stanju bezbjednosti na teritoriji opštine Pale

02.06.2024. 15:17
0
IZVOR: katera.news

Predsjednik Opštinskog odbora SDS Pale Dušan Gazivoda upitio je saopštenje javnosti u kojem ističe da ova stranka traži hitnu sjednicu o stanju bezbjednosti na teritoriji opštine Pale.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

- Svjedoci smo da se u posljednjih nekoliko dana u Palama dešavaju događaji koji imaju kriminalni karakter i unose nemir među stanovništvom te zahtijevaju povlačenje poteza odgovornih službi, organa i institucija vlasti, kao i davanje odgovora široj javnosti na novonastale okolnosti. Dojave postavljenih eksplozivnih naprava u svadbene salone proteklih sedmica, dojava o postavljenoj bombi na d‌ječijem turniru u MZ Stanica Pale, te noćašnji slučajevi paljenja dva automobila predstavljaju alarm za hitnu reakciju. 

Stoga, tražimo sazivanje hitne sjednice Skupštine opštine Pale po posebnoj proceduri u roku od 48 časova (utorak, 4. 6. 2024) otvorene za javnost i u prisustvu predstavnika Policijske uprave Istočno Sarajevo. Obaveza svih učesnika u društveno-političkom, javnom i privrednom životu je da Paljanima daju odgovore kako je došlo do ovih dešavanja i ko su krivci, kao i da li se iza toga krije obračun kriminalnih grupa, političkih interesa, interesa krupnog kapitala ili je posrijedi nesto drugo? 

 Podsjetićemo da je na prijedlog Opštinskog odbora SDS Pale 26. 4. 2021. godine bila zakazana sjednica Skupštine opštine Pale o stanju bezbjednosti u opštini. Tada su odbornici skupštinske većine napustili sjednicu, navodeći da se na osnovu pojedinih medijskih natpisa ne može cijeniti bezbjednosna situacija. Takođe, pozvali su se na jednomjesečne, tromjesečne i šestomjesečne izvještaje Policijske uprave Istočno Sarajevo, u kojima, bez obzira šta se dešavalo, stoji da je "stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva PU Istočno Sarajevo stabilno i zadovoljavajuće". 

Pitamo sada odbornike skupštinske većine i predstavnike Policijske uprave Istočno Sarajevo da li su nemili događaji koji ovih dana potresaju opštinu Pale dovoljan alarm da se daju realni odgovori o bezbjednosnoj situaciji u opštini, kao i da se da odgovor na najvažnije pitanje koje glasi: Koji su motivi  ovakvih događaja, politika  ili nešto drugo?

Komentari 0
Povezane vijesti
Prekid električne energije u Palama Prekid električne energije u Palama
Šehovac: Stanje bezbjednosti stabilno i zadovoljavajuće Šehovac: Stanje bezbjednosti stabilno i zadovoljavajuće
Sjećanje na Mateju Radovića ne blijedi Sjećanje na Mateju Radovića ne blijedi
Najčitanije
 • Udario djevojku, izletio go iz kuće pa propao u podrum i poginuo
  18h 47m
  1
 • Tradicionalna moba kosača kod Vaskovića (VIDEO)
  21h 24m
  0
 • Maršom odbrane na Ilinjaču počela manifestacija „4. avgust - da se ne zaboravi“ (FOTO)
  21h 35m
  0
 • Skandalozan govor gradonačelnika Dubrovnika
  13h 20m
  0
 • U Podujevu transparent sa likom teroriste koji je ubio policajca u Loznici (FOTO)
  14h 2m
  1