Седам година није долазио на посао, а примао плату

04.09.2023. 10:44
2
ИЗВОР: Танјуг

Мушкарац који је био запослен као мајстор у дому за дјецу на подручју Загреба седам година није долазио на посао и за то вријеме је примао пуну плату. Он ће морати послодавцу да плати укупно 137.000 евра одштету, одлучио је суд.

Након више опомена од послодавца који је био незадовољан његовим радом, мајстор је умјесто да се коригује тужио установу у којој је радио тврдећи да је полно узнемираван и дискриминисан по разним основама.

Случај се догодио још у новембру 2012. године, када је мајстор престао да долази на посао, а послодавц му је пуних седам година, све до децембра 2019., исплаћивао пуну плату и јубиларне награде.

Према писању хрватског портала Даница, њему је у том периоду исплаћена просјечна мјесечна бруто сума у износу од око 10.700 куна.

Пошто на суду није успио да докаже да га је послодавац полно узнемиривао, омаловажавао, потцењивао и дискриминисао, суд је тужбу мајстора одбио у октобру 2019. године. Након што се послије седам година појавио на послу добио је отказ, за који сматра да је неоправдан и поново је тужио фирму.

Истовремено и дом је тужио мајстора због одбијања да врати новац који му је исплаћиван као зарада током седам година када се није појављивао на послу.

Судија је ових дан одлучила да мушкарац бившем послодавцу мора платити више од милион куна, односно око 137.000 евра: 119.000 евра за бруто по основу исплаћених зараде и 18.400 евра на име накнаде судских трошкова.

Пресуда је неправоснажна и мушкарац се на њу може жалити. Изгуби ли, укупна одштета могла би достићи износ од 150.000 евра.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    voxpopuli 05.09.2023. 07:58
    Ovakvo stanje je kod nas sasvim normalno.što da dolaze na posao kada nemaju stolica da sjednu.Jedino je sporna isplata toplog obroka.
  • Generic placeholder image
    Marko 04.09.2023. 12:47
    Zasto je ovo vijest?, pa u Elektrodistribuciji Pale ima ovakvih ne dolaze na posao a primaju platu... i nikada nece odgovarati jer im rukovodstvo ne smije nista radi rodbinskih i partijskih veza.
Повезане вијести
Познато колико ће Бајерн платити Тухелу за пријевремени раскид сарадње Познато колико ће Бајерн платити Тухелу за пријевремени раскид сарадње
Додик не може примати плату ни преко поште, ни преко благајне Додик не може примати плату ни преко поште, ни преко благајне
Бањалучанину плата скоро милион марака Бањалучанину плата скоро милион марака
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    17h 52m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 36m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    11h 21m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    8h 20m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    8h 26m
    0