Седам година робије за кршење карантина

01.04.2020. 09:06
0
ИЗВОР: Tanjug

Руски парламент одобрио је данас “антивирусни” пакет закона који укључује и до седам година затвора због озбиљних кршења правила карантина.

Најважнија измјена у пакету закона, која предвиђа седмогодишњу затворску казну, примјењиваће се ако заражен корона вирусом прекрши карантин, а други умру као резултат тога. Уводе се и велике казне за здраве људе који једноставно крше наредбу да остану код куће, и потенцијална нова казна до пет година за ширење опасних, лажних вести о епидемији.

Оштри закони и амандмани усвојени су у рекордном року, док су региони широм Русије пратили Москву и увели строгу забрану кретања како би успорили ширење корона вируса. Русија је забиљежила до сада највећи раст у потврђеним случајевима, јавља BBC.

Званични проценат остаје релативно низак са 2.337 заражених и 17 смртних случајева, а предсједник Владимир Путин тврди да Русија има драгоцено вријеме за борбу против епидемије.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Затворенике нема ко да лијечи Затворенике нема ко да лијечи
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Најчитаније
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    11h 47m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    11h 53m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    1h 29m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    11h 51m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    10h 42m
    0