Седам трикова којима ћете очувати бјелину патика

17.08.2019. 14:20
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Патике већ дуго нису само спортска обућа, а многима су најдражи бијели модели. Међутим, понекад нам се чини да одржавање бијелих патика бијелима спада у категорију "немогућа мисија".

Ипак, постоје начини како сачувати бјелину овог комада који се идеално слаже с већином комада из наших ормара. Бијелих патика многе се жене не одричу ни љети, а у наставку прочитајте трикове помоћу којих ће увијек изгледати (скоро) као нове.

1. Ако на својим бијелим патикама уочите огреботину или мрљу која не жели отићи, прекријте је бијелим лаком за нокте.

2. Неке мрље отићи ће и ако ручник умочите у сирће и њиме лагано трљате мрљу.

3. Ако имате мрље на мјестима која су теже доступна, послужите се старом четкицом за зубе, топлом водом и сапуном.

4. Ако сте у вашим патикама завршили на примјер неком фестивалу и потребно им је темељно чишћење, умјесто машине за веш радије перите ручно у топлој води и са њежним сапуном. Оставите их да се осуше на ваздуху.

5. Ако у вашим новом бијелим патикама закорачите у уље док прелазите цесту или на њих падне масни печени кромпирић јер - догађа се - кад дођете кући узмите шампон (припазите да није превише агресиван), топлу воду и четкицу за зубе или крпу и ријешите се мрље.

6. Бијеле патике не остављајте вани. Већ су ношењем добиле довољно УВ зрачења па сваки вишак може довести до нежељених промјена у боји. Умјесто тога, када их не носите нека вас чекају на сухом, тамном и хладном мјесту.

 

7. Неке патике можете прати у перилици за рубље, међутим она је превише груба за бијеле патике. Зато се држите ручног прања како би њихов изглед што дуже био барем приближно сличан почетном.

Коментари 0
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    22h 30m
    0
  • Крађа у Палама
    20h 48m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    17h 15m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    20h 3m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    13h 24m
    0